Ćuprija kao srpski Vuhan: Zaraženo 9 medicinskih radnika, jedan lekar preminuo

Autor: Tanjug

Vesti

01.04.2020

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić izjavio je da je na koronavirus pozitivno devet zdravstvenih radnika te regionalne ustanove - jedan lekar je preminuo, petoro se nalazi na lečenju u klinikama u Beogradu, dok su ostali na kućnom lečenju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Inficirani lekari i medicinske sestre - tehničari, zaraženi su kontaktom van bolnice - rekao je Gajić ćuprijskoj TV Pomoravlje.

On je precizirao da je na lečenju u KBC "Dragiša Mišović" i KBC "Zemun" troje lekara, dok je jedan lekar u kućnoj izolaciji.

Dvoje medicinskih tehničara - sestara takođe su na lečenju u beogradskim klinikama, a ostali su na kućnom lečenju i pod nadzorom.

Preminuli lekar je iz Paraćina, radio je na Odeljenju urologije Opšte bolnice u Ćuprije i imao je srčano vaskularnih problema.

- Prema osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženima preduzete su mere, uzeto je 26 bioloških uzoraka i očekuju se rezultati - rekao je Gajić i dodao da te osobe "nemaju zdravstvenih tegoba i osećaju se dobro".

- Većina inficiranih lekara i sestara tehničara, u epidemiološkoj anketi se izjasnilo da su se zarazili kontaktom van bolnice, u kontaktu sa povratnicima iz inostranstva ili mestima koja nemaju veze sa zdrastvenom ustanovom - rekao je Gajić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading