VOZI, MIŠKO! Otvorena prva autobuska stanica na KiM posle 18 godina

Autor: Tanjug

Vesti

09.10.2017

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polaskom autobusa na liniji Kosovska Mitrovica - Beograd, danas je zvanicno počela sa radom nova autobuska stanica u Kosovskoj Mitrovici, a to je prva autobuska stanica koja je na KiM izgrađena posle sukoba - posle 18 godina.

RepublikaFoto: Tanjug/I. Jakšić
Kosovska Mitrovica

Svi međugradski i lokalni autoprevoznici u Kosovskoj Mitrovici od danas polaze sa nove autobuske stanice koja se nalazi u krugu bivšeg vojnog remonta u ovom gradu, javlja Radio Kontakt plus, navodeći da je u gradnju autobuske stanice utrošeno 434.000 evra.

Opština Severna Mitrovica obavestila je sve autoprevoznike da su od danas, odlukom gradonačelnika te opštine, obavezni da svoj red vožnje - polaske i dolaske - obavljaju isključivo na autobuskoj stanici, a po prethodno planiranom i dogovorenom redu vožnje sa upravom autobuske stanice, prenosi TV Most.

Puštanju u rad autobuske stanice prisustvovao je gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić sa saradnicima, koji je u izjavi novinarima rekao da od danas kompletan putnički saobraćaj - autobusi i kombi prevoznici - iz Mitrovice polazi sa nove autobuske stanice. 

- Već je vidljiva manja saobraćajna gužva u gradu, a za par dana otvorićemo javnu garažu kako bi rešili tekuće saobraćajne probleme. Ovo će značajno poboljšati kvalitet života naših sugrađana kojima još jednom zahvaljujem na strpljenju - naveo je Rakić. 

Gradonačelnik Severne Mitrovice istakao je da je nova autobuska stanica zajednički poduhvat i da će biti nastavljena realizacija sličnih projekata. 

Koordinator autobuske stanice u Severnoj Mitrovici Radosav Delibašić zahvalio je gradonačelniku Rakiću i lokalnoj samoupravi zbog otvaranja autobuske stanice, podsetivši da je ovo prva autobuska stanica koja je na KiM izgrađena posle sukoba i nakon 18 godina. 

Predsednik privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić ocenio je da je puštanje u rad nove autobuske stanice u Mitrovici potvrda odgovorne i jasne politike koju sprovodi gradonačelnik Rakić. 

On je izrazio uverenje da je i ovaj projekat potvrda da su privremeni opštinski organ i gradonačelnik na zajedničkom putu koji podrazumeva bolji život građana Kosovske Mitrovice, istakavši da se projekti moraju nastaviti i da investicije ne smeju stati. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading