STUDENTI, NA OVO MORATE BITI SPREMNI: Može se očekivati produžetak školske godine

Autor: Tanjug

Vesti

24.03.2020

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Može se očekivati da se školska godina za studente produži na određen period, ali konačna odluka o tome zavisiće od dužine trajanja vanrednog stanja", izjavila je rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Ona je za "Blic" rekla da će doći i do produžetka aprilskog roka, jer ispiti, za razliku od nastave, ne mogu da se realizuju na daljinu.

Beogradski dnevnik piše da je konačna odluka o produžetku školske godine u rukama Ministarstva prosvete i da je sudeći prema sadašnjoj situaciji, sve izvesnije da će akademci kraj jula i početak avgusta provesti u učionicama.


Razlog za to je, kako navodi "Blic", činjenica što značajan broj fakulteta u svojim programima ima i praktičnu nastavu i vežbe koje nisu u mogućnosti da realizuju onlajn, kako se sada održavaju teoretska predavanja.

- S namerom održavanja kontinuiteta rada, u zavisnosti od prirode predmeta i broja studenata, moguće je izvođenje usmenih provera znanja. Moram da istaknem da svi fakulteti Univerziteta u Beogradu sada izvode nastavu i konsultacije sa studentima na daljinu... - kaže Popović.

Ona dodaje da praktični deo nastavnog procesa mora da se realizuje, jer je deo programa koji je dobio akreditaciju od nadležnog tela.

- Praktičnu nastavu i eksperimentalne vežbe ćemo organizovati kada prođe vanredno stanje, jer za sada ne postoje uslovi. Što se tiče kolokvijuma, oni mogu da se usmeno realizuju putem video-konferencije - navela je Popović.

Rektorka kaže i da je zbog situacije sa korona virusom u svetu, sve izvesnije da će biti odložene i Evropske univerzitetske sportske igre, koje bi trebalo da se održe od 12. do 25 jula u Beogradu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading