"Želim vam sve najbolje, Kinezi prijatelji su s vama": Emotivna pesma studenta iz Kine kao podrška Srbiji u borbi protiv koronavirusa

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.03.2020

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo podelila je danas na Tviteru snimak kineskih studenata koji na srpskom jeziku šalju poruke podrške građanima naše zemlje u borbi protiv korona virusa.

RepublikaFoto: youtube.com/Kineska ambasada u Srbiji
Kinseki student komponovao je pesmu kojom upućuje podršku Srbiji

- Ovo su studenti koji su tek počeli da uče srpski jezik. Uverena sam da će postati naslednici čeličnog prijateljstva Kine i Srbije - navela je ambasadorka na ovoj društvenoj mreži.

 

 

Snimak počinje i završava se pesmom koju je na srpskom jeziku i uz gitaru otpevao jedan od kineskih studenta, uz posvetu je "dragim prijateljima u Srbiji".

Uz pesmu, u kojoj poručuje srpskom narodu da mu želi sve najbolje i da su "prijatelji iz Kine" uz nas, smenjuju se snimci kineske televizije ČTV, na kojima se vide puste ulice iz Srbije, kao i način na koji je u Beogradu dočekan avion iz Kine, sa medicinskom pomoći.

Većina studenata ukazuje na čelično prijateljstvo dve zemlje i izražava uverenje da će dva naroda zajedno pobediti poteškoće.

"Napred Srbija", "Volimo Srbiju", "Bori se Srbijo", poručuju kineski studenti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading