Najveći udar ove i sledeće nedelje, ako to izdržimo najgore će biti iza nas!

Autor: kurir.rs, republika.rs

Vesti

22.03.2020

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Veoma je važna brzina kojom se uvećava broj zaraženih, u Italiji se to dešavalo svaki dan. Ako računamo da svaki oboleli zarazi 2 oko sebe, onda se to strahovito brzo širi. Sada je došao trenutak, na početku treće nedelje, koji je najvažniji. U Koreji i Japanu pada broj obolelih, u Kini je praktično gotovo. Sada imaju pojavu drugog talasa" - kazao je prof. dr. Branislav Nestorović sumirajući nove podatke oko epidemije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

- Ako izdržimo udar ove, i eventualno četvrte nedelje, možemo da kažemo da je najteže za nama. Ova nedelja je ključna  - kazao je on.

On kaže da je za nas bitno direktno izlaganje velikoj količini virusa, na predmetu je mala količina virusa, i dodaje da je dezinfekcija predmeta više psihološka stvar.

- Za nas je direktan kontakt važan, ako je neko oboleo, on vam da veliku količinu virusa, i onda je velika verovatnoća da se zarazite - dodao je on.

Još jednom je podsetio da je loš primer italijanske nediscipline, jer nova istraživanja tamošnjeg Telekoma kažu da 40 odsto Italijana "zuji" napolju i dalje i ne obaziru se na savete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Zoran

22.03.2020 09:48

Moramo da budemo disciplinovani i da izdrzimo ovaj najgori period koji sledi.

Uros

22.03.2020 09:49

Broj obolelih u Srbiji se iz dana u dan povecava, ali ne toliko naglo, kako se u ovakvim situaciji svi virusi sire, tako da se i dalje moramo pridrzavati mera koje su propisane.

Dejan

22.03.2020 10:25

Za sve je najvažnije da ostanemo kod kuće i sačuvamo najmilije.

Mara

22.03.2020 10:41

Moramo da budemo izuzetno disciplinovani i da izdrzimo ovaj najgori period koji sledi.....