Ona je zvezda TV nastave, deca je prosto obožavaju

Autor:

Vesti

20.03.2020

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gorica Njegovanović, učiteljica OŠ "Mihajlo Pupin" u Zemunu, zvezda je TV nastave. Za tili čas osvojila je mališane, kojima iz studija u školi na Zvezdari predaje lekcije koje prate kod svojih kuća. U prosveti je 12 godina, ali ovakvo iskustvo, naravno, nije imala.

RepublikaFoto: Tanjug
Gorica Njegovanović

Za Srpski telegraf kaže da imaju povratne informacije da se deci sviđa novi model učenja.

- Čuli smo da đaci ispred ekrana podižu dva prsta, skaču da odgovaraju. I pre osam časova ujutru, kada počinje nastava, oni su spremni i sa nestrpljenjem očekuju početak. Čitava porodica prati časove, prvaci čak objašnjavaju roditeljima neke nastavne jedinice. Tako da se može reći da je ovaj program prevazišao očekivanja, budući da nismo mogli znati u šta se upuštamo. Vetar u leđa nam daje podrška ljudi iz struke, đaka i roditelja - priča nam Gorica.

Ističe da je ovo velika odgovornost i da je u početku bilo treme, ali kako prolazi vreme, navikava se na to da su ispred nje kamere, a ne deca.

- Obrazovanje na sme da stane. Država vas zove da uradite nešto. Vi ste i inače odgovorni u učionici, sad samo predstavljate to celoj populaciji, ispred vas nije 30 đaka, nego 300.000 malih glava - zaključuje učiteljica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Edit

21.03.2020 15:30

Samo se hvalite,.Kad prodje ova posast,smanjice broj prosvetara na minimum.Bice dovoljno ovako nekoliko istaknutih a ostali na biro.Iskreno,ne zelim vam to,al malo razmisljajte i kad je visa sila.