Kakav podvig: Srpski policajci na granici pregledaju 2.000 putnika na sat

Autor: Republika

Vesti

18.03.2020

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Junaci iz Granične policije. Srpski policajci prekontrolisali su na granicama naše zemlje čak 45.000 ljudi, naših državljana, koji su za samo 48 sati ušli u Srbiju. Praktično, s obzirom na to da je intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima najveći tokom perioda od 12 časova tokom dana (pa se može reći da je ovih 48 sati u stvari 24), to znači da su policajci morali da pregledaju i iskontrolišu oko 2.000 putnika u satu.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Pripadnicima Granične policije kao ispomoć su poslate dodatne snage pripadnika MUP. Novinari portala Republika pričali su sa nekoliko naših ljudi koji su ušli u zemlju i svi su nam posvedočili o ogromnom trudu i vrhunskom profesionalizmu pripadnika Granične policije.

Inače, svi putnici, zavisno odakle dolaze, obaveštavani su o svim važećim merama u borbi protiv koronavirusa. Takođe, dobijali su rešenja o obaveznoj samoizolaciji i brojeve telefona dežurnih epidemiologa sa kojima moraju da stupe u kontakt, nezavisno od toga da li će eventualno osetiti neke simptome.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

- Baš sam u kolima pričao sa suprugom kako će policajci na granici sve uspeti da nas iskontrolišu. Međutim, toliko smo se prijatno iznenadili, da nemam reči. Bukvalno za pet minuta jedan mladi policajac nam je sve objasnio, pregledao nam dokumenta, dao da popunimo upitnik sa svim potrebnim podacima. I sve vreme je bio nasmejan, krajnje ljubazan, čak nam je vrlo strpljivo odgovorio na pitanja koja smo imali. Stvarno svaka čast. Za razliku od mađarskih policajaca naši su baš profesionalci. A mogu misliti koliko posla imaju - ispričao nam je Beograđanin Nikola Čvorović, koji je sa suprugom došao iz Pariza, gde su otišli u posetu sinu pre izbijanja epidemije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Valter

18.03.2020 13:01

O carini niko ne pise kao da ne postoje.Licno sam se uverio da najveci deo posla obave oko kamiona narocito.Uz to nezasticeni a oko njih po 50 kamiondzija.Pregled blombiranje i sve ostalo.Bravo!!!