Obelodanjena šema Đinđićevog ubistva! Koštunica i Tomić sve znali ali su ćutali?!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na vrhu piramide bili CIA i Britanska obaveštajna služba MI-6, Legija i zemunci čekali zeleno svetlo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Cela akcija ne bi bila moguća da ljudi sa zapada nisu imali insajdere u redovima premijera Zorana Đinđića.  Tadašnji predsednik Vojislav Koštunica i nekadašnji načelnik Uprave vojne bezbednosti Aca Tomić jedni su od onih na koje se prst upire kada se pomene ubistvo premijera. Iako su oni to u više navrata demantovali i dalje svi putevi vode ka njima. Ekipa Srpskog telegrafa objavila je hronološku šemu kako je tekla akcija atentata na Zorana Đinđića.

1. UMEŠANOST ZAPADA

CIA i MI-6

Agenti Monkton i Blek otkrili da su strane službe imale interes da Đinđić bude ubijen.

2. POLITIČKI KIŠOBRAN

Vojislav Koštunica i Aca Tomić

Koštunicu su Đinđićevi bliski saradnici optuživali za umešanost u atentat jer je u svojstvu predsednika SRJ i komandanta Vojske propustio da izvrši svoju ustavnu dužnost i preduzme korake da uguši pobunu "crvenih beretki". Pripadnici ove jedinice kasnije su organizovali i izvršili atentat na premijera.

Naime, Koštunica je na konferenciji za novinare (15. novembar 2001.) pravdao i podsticao pobunu JSO. Za uniformisane pripadnike jedinice koji su naoružani blokirali ulice rekao je da je u pitanju opravdani štrajk, te da JSO protestuje isto kao i lekari u uniformi u kojoj rade.

Nekadašnjeg načelnika Uprave vojne bezbednosti Acu Tomića Mila Đinđić i njena ćerka Gordana Đinđić Filipović sumnjiče da je garantovao Ulemeku da se Vojska neće mešati u pobunu.

3. ORGANIZATORI

Direktni naručioci i izvršioci ubistva jesu čelnici JSO Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović. Važnu ulogu imao je i Miodrag Maričić Gumar.

4. PODRŠKA MAFIJE ZEMUNSKI KLAN

  •  Dušan Spasojević (Šiptar)
  •  Mile Luković (Kum)
  •  Sretko Kalinić (Zver)
  •  Aleksandar i Miloš Simović
  •  Vladimir Milisavljević (Vlada Budala)
  •  Milan Jurišić (Jure)
  •  Ninoslav Konstantinović (Nine)
  •  Miladin Suvajdžić (Ðura Mutavi)
  •  Dejan Milenković (Bagzi)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading