Najnovija informacija iz Batuta: Polovina zaraženih se nalazi u kućnoj izolaciji

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.03.2020

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U Srbiji je do sada registrovano 46 slučajeva kod kojih je potvrđen virus korona, a od tog broja potvrđenih polovina se nalazi u kućnoj izolaciji, što znači da je njihova klinička slika izuzetno blaga, sa blagim respiratornim tegobama", izjavila je danas direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Darija Kisić-Tepavčević.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Darija Kisić-Tepavčević

Ona je za TV Pink kazala da je jako važno da svi shvate da koliko god je uređen jedan zdravstveni sistem, to ne može da uspe ukoliko se svako od nas ne ponaša odgovorno i savesno.

- Kada je u pitanju virus korona moramo da budemo svesni da većina nas ukoliko dođe u kontakt sa tim virusom ili neće znati da ga ima ili će imati blage simptome - kazala je Kisić-Tepavčevićeva i dodala da otprilike jedna od pet osoba koja se inficira imaće simptome koji će zahtevati posetu lekaru.

Kisić-Tepavčevićeva je objasnila da se može desiti da neko bude asimptomatski nosilac, kod kojeg se samo slučajno može otkriti, jer nema simptoma i znakova.

Kada su u pitanju blagi simptomi, Kisić-Tepavčevićeva kaže da su to blaga temperatura, slabost, malaksalost, bol u mišićima, generalno oni simptomi koji liče na prehladu.

- Ukoliko imamo bilo koji od simptoma treba da ostanemo kod kuće kako ne bismo širili oko sebe infekciju - naglasila je Kisić-Tepavčevićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading