MERE PREDOSTROŽNOSTI! Nova pravila u Palati pravde zbog koronavirusa: Pre dolaska kod sudije, pritvorenicima će biti merena temperatura

Autor: Tanjug

Vesti

12.03.2020

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći sud u Srbiji - Viši sud u Beogradu naložio je sprovđenje mera predostrožnosti povodom pojave korona virusa, u svim objektima u njegovoj nadležnosti u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja i trenutnom epidemiološkom situacijom u zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Palata pravde

- Zaposleni u Palati pravde u Savskoj ulici i zgradi suda u Ustaničkoj ulici, kao i stranke su putem plakata istaknutim na javnim mestima upoznati sa preporukama - rekla je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

- Planirano je i da sudska straža, kao najizloženiji deo zaposlenih u sudu, od sutra korisiti zaštitne rukavice i nosi maske na licu - dodala je Tešić.

Sve sudije krivičnih odeljenja (za maloletnike, za prethodni postupak, sprečavanje korupcije...) obaveštene su da će lica lišena slobode prilikom privođenja najpre biti testirana merenjem telesne temperature beskontaktnim toplomerom.

Upravniku Okružnog zatvora u Beogradu i direktoru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija preporučeno je da ukoliko se pojave lica sa mogućnim simptomima koronavirusa, ne sprovode okrivljene u pritvorske jedinice suda, već da o tome obaveste Upravu Višeg suda koja će odlučiti o daljim koracima u tim slučajevima.

Direktoru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija sugerisano je da svim merama i preporukama dalje obavesti Kazneno popravne zavode u Srbiji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading