Demokrate se poklaše međusobno: Lutovac pogubio sve ovce! Optužuje saradnike da su izdajnici i špijuni!

Autor:

Vesti

11.03.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atmosfera u DS dovedena je do tačke pucanja pred sednicu Glavnog odbora stranke koja je zakazana za 14. mart, a na kojoj Zoran Lutovac pokušava da obezbedi većinu za rasturanje "neposlušnih odbora" i ućutkivanje svakoga ko je protiv bojkota njegovog šefa Dragana Đilasa.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL/Tanjug

Foto: Ilustracija

Nakon što je na sednici Izvršnog odbora DS održanoj za vikend Lutovac protivno odluci Disciplinske komisije ponovo raspustio Demokratsku omladinu, gradski odbor u Beogradu, kao i opštinske odbore na Paliluli, Starom gradu, Savskom vencu, Novom Beogradu, Voždovcu, ali i u Zemunu i Obrenovcu, uz skandale raspušten je i gradski odbor u Nišu.

KO JE ČIJI ŠPIJUN U DS

Dosadašnji lider niškog DS Miodrag Stanković za Srpski telegraf poručuje da će u subotu isterati stvari na čistac, s obzirom na to da su ove odluke donete pod komandom ljudi Nebojše Zelenovića i Saše Paunovića, koji idu na izbore:

- Čekam sednicu GO stranke 14. marta, nakon toga će sve biti jasnije. Očekujem da otvorimo sve teme u vezi sa novonastalom situacijom, pre svega mislim u Šapcu i Paraćinu, i da onda donesemo konačnu odluku. Zelenovićev i Paunovićev čovek je dao kvorum, žaliću se Statutarnoj komisiji, očekujem da bude pozitivan odgovor i da se poništi odluka.

MILOSAVLJEVIĆ: OPTUŽIVALI SU SE MEĐUSOBNO, ŠTO JE NEDOSTOJNO DS

Kako izvori našeg lista upućeni u dešavanja na sednici IO DS kažu, pale su teške reči na račun Miodraga Stankovića, koga je Zoran Lutovac optužio da svojom željom da izađe na izbore pomaže "Vučićevom diktatorskom režimu". Na pitanje Stankovića kako onda ne kaže za Sašu Paunovića i Nebojšu Zelenovića da su "izdajnici", Lutovac je rekao da to nije tema.

Rakić umesto Stankovića

 

U međuvremenu je za poverenicu niškog odbora postavljena potpredsednica DS Dragana Rakić jer je Lutovac optužio Miodraga Stankovića da hoće da izađe na izbore, a stranačke prostorije koristi za skupljanje potpisa za druge organizacije.

- Nije mi jasna ovakva odluka Izvršnog odbora, posebno jer je niški odbor jedan od najaktivnijih u stranci, bio je prvi koji je učestvovao u kampanji bojkota i lično sam se angažovao da se Savez za Srbiju napravi u Nišu, bez DS ga ne bi bilo - podvlači Stanković i dodaje da ga posebno čudi to što su većinu i kvorum na Izvršnom odboru dali članovi iz Paraćina i Šapca koji aktivno učestvuju u kampanjama u svojim opštinama, što znači da više ne smeju da budu ni članovi stranke.

ČETIRI SATA RASPRAVE

Član Demokratske stranke Slobodan Milosavljević izjavio je, povodom informacije da je predsednik stranke Zoran Lutovac raspustio gradski odbor u Nišu i da je na toj sednici došlo do oštrog verbalnog sukoba, da ono što se dogodilo u Nišu ne priliči demokratiji.

Mediji su preneli da je Lutovac tražio od predsednika odbora Miodraga Stankovića da se iščlani iz stranke ili će raspustiti ceo odbor, kao i da je tom prilikom došlo do "teških reči", ucena i pretnji.

- Razgovarali smo četiri sata. Odbor se nije složio sa ucenom koju je IO poslao predsedniku GO Niš, poručeno im je da "DS ostaje u bojkotu" - rekao je Milosavljević.

Upitan da li je tačna vest da je predsednik IO DS Dušan Kostadinović rekao Stankoviću da je stranka slala špijuna koji je trebalo da ispita da li će ići na lokalne izbore, Milosavljević je rekao da su to priče rekla-kazala i da ne priliče DS.

- Te reči su iznete u debati, oni su se optuživali ko za koga radi, ali to je nedostojno DS - rekao je Milosavljević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading