Nezavisni sindikat policije: Politički fijasko PSS

Autor: Tanjug

Vesti

07.10.2017

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezavisni sindikat policije (NSP) ocenio je večeras da je "protest" Policijskog sindikata Srbije (PSS) pokazao da PSS i njegovog lidera više ne interesuju sindikalna prava zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova već isključivo bavljenje politikom.

RepublikaFoto: nsp-policija.org.rs
Foto: Ilustracija

- U njegovom obraćanju čule su se samo lične kritike na račun ministra, predsednika Vlade i predsednika države, kritike na sveopšte stanje u državi što dolikuje jednom političaru, ali nije bilo reči o stanju u policiji i čime bi trebalo da se bavi jedan reprezentativni sindikat - naveo je NSP u saopštenju.

NSP ocenjuje da predsednik PS S Veljko Mijailović propast njegovog protesta pripisuje sprečavanju kolega da dođu, a nikako da shvati da policajci podržavaju sindikat koji se bori za njihova prava i koji učestvuje u dijalogu oko popravljanja materijalno finansijskog položaja zaposlenih u MUP-u.

- Njemu je izgleda samo bitno da mu se na protestu pojavi par predstavnika iz opozicionih partija na čelu sa gospodinom Šutanovcem - napominje se u saopštenju NSP.

NSP preporučuje Mijailoviću da preregistruje sindikat u političku partiju i učestvuje u narednim izborima i da prestane da "obmanjuje i unosi nemir među kolege".

NSP će, kako se navodi, nastaviti da se trudi da popravi položaj kolega u direktnom dijalogu sa ministrom unutrašnjih poslova.


Protest Policijskog i Vojnog sindikata "Vratite nam državu" održan je ranije danas ispred zgrade Predsedništva Srbije, a učesnici protesta su nakon obraćanja organizatora šetali do Trga republike.

Mijailović je rekao da demonstranti nisu na istoj talasnoj dužini sa vladom i zatražio smene ministara policije i vojske, Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vulina, jer su, kako je rekao "neadekvatni da budu ministri u tim resorima".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
maja

07.10.2017 17:45

Ovo su pre svega politički protesti.

bane1

07.10.2017 22:08

@maja - Protestima nece nista postici

Mirko

07.10.2017 17:48

Ovo je sramota. Kako mislite da dođette na vlast,sa ovolikom podrškom. Smešni ste.

Mirko

07.10.2017 19:24

@Mirko - A ko da dođe na vlast? Kako da imaju podršku,kada nemaju ni ime,sve neki nepoznati likovi,ko će za njih da glasa