Stigli rezultati iz Vlasotinca! Otkriveno da li je dečak zaražen koronavirusom

Autor: Telegraf.rs

Vesti

09.03.2020

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tinejdžer (16) iz Vlasotinca, koji je pre nekoliko dana doputovao iz Italije, i koji je izolovan u leskovačkoj bolnici nema koronavirus.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto ilustracija

On je, da podsetimo, u petak transportovan uz sve neophodne mere bezbednosti u leskovačku Opštu bolnicu jer se sumnja da je oboleo od korona virusa. Odmah je smešten u izolaciju na Infektivnom odeljenju.

Kako je prošlog petka za medije izjavio direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević, on je boravio  u inostranstvu i imao je simptome koji ukazuju na mogućnost da je zaražen korona virusom.

- Inače, mladić se oseća dobro. Tačno je da ima temperaturu i kašlje. Odrađen mu je snimak pluća i on pokazuje zadovoljavajuće rezultate - rekao je u petak Dimitrijević.

Na sreću, analize beogradskog Instituta "Torlak" pokazale su da on nema COVID 19.

U Srbiji je u petak potvrđen prvi slučaj obolevanja od korona virusa kod preduzetnika I. Đ. (43) iz Bačke Topole. Pretpostavlja se da se on zarazio dok je bio kod sestre u Mađarskoj.

I. Đ. je prvo bio smešten u bonicu u Subotici, ali je u subotu zbog variranja telesne temperature prebačen u Klinički centar u Novom Sadu i sada je njegovo stanje stabilno.

Do sada je na koronavirus u Srbiji testirano ukupno 94 osoba. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading