(FOTO) Irena Vujović: Srbiji su potrebne hrabre, vredne i odgovorne žene da bi išla napred

Autor: Republika

Vesti

08.03.2020

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom Međunarodnog dana žena večeras je za sugrađanke sa Savskog venca priređen koktel i druženje, kojem su prisustvovale članice Predsedništva SNS Irena Vujović i Maja Gojković, kao i pet stotina žena koje podržavaju program i politiku SNS.

RepublikaFoto: SNS

One su čestitale 8. mart i zahvalile prisutnim damama na poverenju koje su ukazale Srpskoj naprednoj stranci na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koja se, kako su istakle istinski bori za bolji i ravnopravniji položaj žena.

Obraćajući se prisutnim damama Irena Vujović je rekla da su Srbiji potrebne hrabre, vredne i odgovorne žene da bi išla napred. 

- Zbog vas, vaše posvećenosti i lojalnosti, nastavićemo zajedničkim snagama da se borimo da budete vidljivije i ravnopravno zastupljene u svim sferama društvenog, ekonomskog i političkog života,  jednom rečju, da imate položaj u društvu koji vam pripada i kakav zaslužujete - rekla je Irena Vujović.

Ona je dodala da su žene stub porodice i društva, a kada su ekonomski nezavisne, obrazovane  i uspešne, tada napreduju i njihove porodice i društvo u celini.

- Žene su napravile impozantne korake da bi se približile ravnopravnom odnosu s muškarcima. Danas ih ima sve više na rukovodećim pozicijama, u preduzetništvu, u politici. Pokazale su da su podjednako sposobne da rešavaju i najsloženije probleme kao i muškarci, da istovremeno mogu biti uspešne u poslu koji rade i dobre majke i supruge. Drage dame, svojim radom i marljivošću možemo da pružimo veliki doprinos daljem razvoju i napretku nase zemlje. Zato je važno da budemo maksimalno angažovane jer od nas zavisi šta ćemo ostaviti generacijama žena koje dolaze - rekla je Vujović.

Maja Gojković je istakla da su zajedničkim naporima učinjeni značajni pomaci u borbi žena za rodnu ravnopravnost i jednake šanse.

Ona je podsetila da je Skupština Srbije ostvarila suštinski iskorak ka ravnopravnijem učešću žena u političkom životu donošenjem izmena zakona o izboru narodnih poslanika i o lokalnim izborima, kojima je predviđeno da na izbornim listama bude 40 odsto žena.

Druženju sa damama sa Savskog venca prisustvovale su i operska diva i poslanica u Skupštini Srbije Jadranka Jovanović, doktorka Nada Macura i ostali kandidati sa liste "Aleksandar Vučić- Za našu decu" za odbornike u Skupštini GO Savski venac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading