Tajni recept Nade Macure! Ako budete jeli ovu salatu, bićete zdravi kao dren

Autor: informer

Lifestyle

08.03.2020

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove godine nas zima nije iznenadila!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Nada Macura

- Svi koji izlaze iz kuće rano ujutru je da ne kreću nigde pre nego što se pripreme za izlazak iz toplog doma. Prvo popijte neki topao napitak, sačekajte da se organizam razbudi, pa ga tek onda izložite spoljašnjim niskim temperaturama - savetuje Nada Macura.

Ove godine nas zima nije iznenadila. Ipak, nekoliko saveta za sve koji izlaze iz kuće rano ujutru trebalo bi da se poštuje: da ne kreću nigde pre nego što se pripreme za izlazak iz toplog doma.

Sa hladnim danima, unos vitamina potrebniji je nego ikada. Unos vitamimina je od izuzetne važnosti! Oraganizam mora da ima jak imunitet da bi svaku vremensku promenu mogao da podnese.

- Moja preporuka je da napravite salatu, vitaminsku bombu! Jednostavno se priprema a izuzetno je zdrava - kaže doktorka Macura i otkriva svoj "tajni recept".

SASTOJCI:

Foto: pixabay.com

- jabuka
- narandža
- šargarepa
- cvekla 
- đumbir
- limun

PRIPREMA:

Sve sastojke usitniti, iseckati ili izrendati i preliti limunovim sokom. Po želji možete dodati i maslinovo ulje. Redovna konzumacija vitamina osnažiće vaš organizam.

Pored vitamina i pažljivog izlaganja hladnoći, adekvatno oblačenje treća je stavka kojoj morate posvetiti mnogo pažnje:

– Adekvatno oblačnje je spas za ova hladna vremena, slojevito se odenite i neće biti zime za vas! Pamučna odeća treba da ide do tela. Vodite računa da zaštitite glavu i uši pošto je vetar izuzetno opasan, pogotovo za one ljude koji imaju problema sa upaloma uha. Deci je takođe imperativ zaštititi uši, jer su oni pogotovo osetljivi – zaključuje portparolka Hitne pomoći.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading