Bliži se epilog afere divljih deponija: Krstić pokušava da izbegne ćorku, pa krivicu svaljuje na vozače!

Autor:

Vesti

09.03.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik kompanije "Elita gradnja" i lažni humanitarac Vojkan Krstić hteo bi da krivicu za neovlašćeno zauzimanje tuđeg poseda i bahato korišćenje tog imanja na Čukaričkoj padini, od kog je napravio divlju deponiju, prebaci na vozače svoje firme!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/facebook.com/Vojkan Krstić
Vojkan Krstić

Predistražni postupak nad sedmoricom šofera i Krstićem kao njihovim nalogodavcem je završen, a u narednom periodu kreću njihova saslušanja pred tužilaštvom. Kako saznaje Srpski telegraf, Krstić želi pošto-poto da se izvuče iz ovog sudskog procesa, odnosno da za sve nečasne radnje koje je kao vlasnik građevinske firme organizovao optuži ljude koji su po njegovom nalogu istovarali otpad na zemljištu gde mu to nije bilo dozvoljeno.

Prema našim saznanjima, Krstić se u čitavom ovom postupku poziva na Milana Rakića, savetnika potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, za koga tvrdi da će ga osloboditi svih optužbi i obezbediti mu slobodu.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Zorana Mihajlović

Brat i sestra Zoranini puleni

Savetnik i blizak saradnik Mihajlovićeve Milan Rakić brat je poslanice SNS Katarine Rakić, koju, prema nedavnom pisanju medija, ministarka uveliko gura na čelo javnog preduzeća "Koridori Srbije". Postavljanjem Rakićeve, inače aktuelne predsednice skupštinskog odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, Mihajlovićeva želi da osigura da će u budućoj vladi to državno preduzeće držati pod svojom kontrolom, odnosno da će na njegovo čelo doći neko ko je lojalan njoj lično.

Kao što je naš list pisao u nekoliko nastavaka, podsećamo da je reč o kriminalnoj delatnosti vlasnika kompanije "Elita gradnja" i Spasilačkog centra Srbije, koji se tereti da je godinama nasipao građevinski otpad na ilegalnoj deponiji. Klupko Krstićeve prljave rabote u kojoj godišnje obrne na desetine miliona evra počelo je da se odmotava nakon što je Srpski telegraf objavio priče nekoliko vlasnika građevinskih firmi koji su ga optužili da ih ucenjuje i traži od njih da sav otpad sa gradilišta odvoze isključivo na njegove divlje deponije, za šta im naplaćuje od 1.200 do 1.700 dinara po kamionu.

Kako je zgrnuo milione

- ima na desetine ilegalnih deponija u Beogradu

- dnevno oko 150 kamiona istovari otpad

- u proseku dnevno naplati 1.500 po kamionu

- dnevna zarada iznosi oko 4,5 miliona dinara

- mesečna zarada oko 135 miliona dinara

- godišnja zarada oko 1,6 milijardi dinara

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je 12. avgusta prošle godine izdao nalog da se zatvori deponija na Čukarici posle nekoliko naših tekstova u kojima smo razotkrili Krstića da protivno zakonu eksploatiše državno zemljište. Samo pet dana kasnije je Sekretarijat za inspekcijske poslove podneo prijavu zbog divlje deponije na Čukarici, a tužilaštvo je formiralo predmet i naložilo prikupljanje svih potrebnih dokaza.

ČINJENICE

- Krstić zgrnuo bogatstvo ucenjujući građevinare da šut voze na njegove deponije

- žitelji Kumodraža svedočili da im je Krstić pretio da će ih pobiti kada su se pobunili protiv njega

- lažno se predstavljao kao humanitarac, ali mu je to bio paravan za mutne poslove

- vlasnik je Spasilačkog centra Srbije, paravojne formacije

- Radovan Vojnić optužio ga je da je umešan i u lanac prostitucije i da je podvodio njegovu suprugu Aleksandru

Srpski telegraf je ranije pisao da je u Ulici Milorada Jovanovića bb na Čukarici nasut komunalni i građevinski otpad na površini od šest hektara i visini do 15 metara! Godinama je po 150 kamiona dnevno istovaralo šut na toj lokaciji, a o užasu i svakodnevnom teroru građevinskih šlepera svedočili su i stanari okolnih zgrada.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa advokatom jednog od osumnjičenih vozača šlepera Krstićeve firme, ali nismo uspeli da dobijemo komentar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Vanja

09.03.2020 05:59

Dobro organizovani, planski kriminal Vojkana Krstica.

Odgovori 11 1
Joca

09.03.2020 07:47

Puna i bezrezervna podrska borbi drzave i institucija pritiv organizovanog kriminala Vojkana Krstica i njegovih kriminalnih hordi.

Odgovori 11 1
Stepa

09.03.2020 21:41

Obavezno obuhvatiti optuznicom kriminalne radnje sa divljom deponijom u Kumodrazu kao i pretnje i prebijanja mestana Kumodraza.

Era

27.03.2020 21:44

Kriminalna grupa vojkana krstica