(VIDEO) "Alahu ekber" odzvanjalo Adaševcima! Ekstremisti terali ostale migrante da se mole kao da su na teritoriji Islamske države

Autor: mitrovica.info

Vesti

05.03.2020

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest da su islamski ekstremistima koji su primoravali ostale migrante u Prihvatnom centru Adaševci kod Šida da učestvuju na verskoj službi, potvrđena je snimkom jednog od zaposlenih u ovom centru koji je, radi lične bezbednosti, želeo da ostane anoniman.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

On je objasnio o čemu se radi:

- Desetak radikalnih migranata su u Prihvatnom centru pokušavali da organizuju versku službu na način kako je to rađeno na teritorijama pod okupacijom Islamske države. Među sobom imali su i njihove verske službenike iz Avganistana. Ostatak migranata koji su smešteni u centru Adaševci, primoravan je fizičkim putem da učestvuje na njihovim religioznim službama, tako da je u jednom trenutku, na platou ispred motela bilo nekoliko stotina migranata koji su, milom ili silom, klanjali uzvikujući Alahu ekber - kaže ovaj zaposleni za sremskomitrovački portal SMP

U trenutku kada su zaposleni obavešteni o svemu, oni su pokušali da zaštite najveći deo migranata koji se odupirao nasilnicima. Zaposlenim su pomagala i dva prisutna policijska službenika. Ekstremisti su, po rečima našeg sagovornika, nasrnuli na njih, tako da su policajci pozvali interventne policijske jedinice koje su početkom sedmice stigle u šidsku opštinu.

Nakon intervencije srpskih bezbednosnih službi, privedeno je desetak najradikalnijih islamista na čelu sa njihovim “verskim” liderima.

- Naše službe su brzo reagovale i radikalni ekstremisti više nisu u tom kampu - kaže naš izvor.

Nezvanični izvori unutar Policijske uprave obaveštavaju da se situacija u šidskoj opštini, nakon dolaska policijskih pojačanja, polako smiruje. Iako je, u prvi mah, u sredstvima informisanja navedeno da su u Šid upućena odeljenja žandarmerije, ipak je reč o Interventim Jedinicama Policije (IJP) sa teritorije Sremskog i Južnobačkog okruga koji su prepoznatljivi po ovoj oznaci na svojim službenim uniformama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Brka

05.03.2020 20:22

Islamska država u Srbiji?