Loše vesti iz Haga: Zdravstveno stanje generala Mladića sve lošije! Umara se brzo, ali ga šaljivi duh ne napušta!

Autor: telegraf.rs

Vesti

29.02.2020

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On navodi da za poslednje sahranjivanje njegovog živog oca ne može da kaže da je bilo namerno, ali je uveren da nije bilo ni slučajno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Izdrži generale

On kaže i da nekadašnjeg glavnog komadanata Vojske Republike Srbije, koji će 12. marta napuniti 78 godina, bez obzira na sve, nije napustio njegov šaljivi duh, te da bi suprotnom već bio mrtav.  

Suđenje generalu Mladiću, koji je 26. maja 2011. godine uhapšen u Srbiji, a pet dana kasnije izručen Haškom tribunalu, počelo je 16. maja 2012. godine. Prvostepenom presudom od 22. novembra 2017. godine osuđen je na doživotni zatvor zbog genocida, zločina protiv čovečnosti, kao i kršenja zakona i običaja ratovanja tokom oružanog sukoba u BIH od 1992. do 1995. godine.

Njegov sin Darko Mladić podseća da je za 17. i 18. mart zakazan usmena rasprava o žalbama odbrane i tužilaštva na ovakvu prvostepenu presudu generalu koji je, inače, da podsetimo, imao više moždanih udara, preživeo je infarkt srca, a sve to mu je doneli i niz drugih pratećih bolesti za posledicu.

Darko Mladić kaže da ima određenih pogoršanja u zdravstvenom stanju njegovog oca, o kojima ne može da priča u detalje.

- Poslednjih nekoliko meseci postoje komplikacije njegovog zdravstvenog stanja. Jede on, obavlja i posete, ali se umara brzo - kaže Mladić, i otkriva da porodica ima problema sa medicinskom službom u Hagu koja ili uopšte ne dostavlja dokumentaciju, ili je dostavlja sa kašnjenjem.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Darko Mladić

- S tim u vezi mi više nemamo uvid, osim usmeno sa njim, šta se tačno dešava sa njim nakon što ga pregledaju. Oni su dužni da nam daju dokumenta o njegovom zdravstvenom stanju, ali ih mi dobijamo sa kašnjenjem i nismo sigurni da dobijamo sve. Postoje problemi vezani za njihov rad, tako da mi sada ne znamo da je urađeno sve što kažu da jeste, i neke stvari koje moraju da rade, nemamo uvid da ih zaista i rade. Problemi su isti, a njegovo zdravstveno stanje se komplikuje.

Darko Mladić je poslednji put video svog ova, čuvenog generala, pre mesec dana, i kaže da će ponovo biti prisutan na usmenoj raspravi 17. i 18. marta po pitanju žalbe. On kaže i da njegov otac nema neke specijalne prohteve što se tiče paketa.

- Nosimo mu pisma od dece i fotografije porodice. Pročita ta pisma. Ne može puno ni da čita. Zamori se brzo. Trudi se on koliko može i da piše i da čita, ali to nije ni približno onome što je mogao dok je bio zdrav - kaže Mladić, koji se osvrnuo i na nedavnu lažnu objavu o smrti generala.

- Nismo brojali, ali se to dešava par puta godišnje. Mislim da nije bilo slučajno što su sarajevski mediji to bez provere objavili. Niko, u stvari, nije proverio taj lažni nalog na Tviteru. Ne mogu da tvrdim da je bilo namerno, ali mislim da nije bilo slučajno. Moj sin od 13 godina je dok sam ja bio na telefonu odmah pogledao taj nalog i rekao mi da je je fejk, i da nema veze sa istinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading