Opština Savski venac izdala prvo rešenje o ozakonjenju objekata!

Autor: savskivenac.rs, republika.rs

Vesti

28.02.2020

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradska opština Savski venac je krajem prošle godine prva od Grada Beograda preuzela predmete u vezi sa ozakonjenjem objekata koji joj sleduju nakon usklađivanja Statuta opštine sa novim Statutom grada. U skladu sa tim, danas je izdato i prvo rešenje o ozakonjenju objekta.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Irena Vujović

Predsednica opštine Irena Vujović kaže da je spremno još desetak rešenja o ozakonjenju objekata površine do 400 kvadratnih metara, koji su od 1. januara u nadležnosti opštine.

- Od Grada smo u decembru preuzeli 3.921 predmet, koji su zavedeni i u procesu su obrade. Kako bi se posao u vezi sa ozakonjenjem objekata efikasnije obavljao, u okviru Odeljenja za ozakonjenje objekata i inspekcijske poslove GO Savski venac formiran je Odsek za ozakonjenje objekata.

Takođe, u opštini je obezbeđen i šalter na kojem građani mogu da se informišu da li su njihovi predmeti prešli u nadležnost opštine, da dobiju informacije o toku svog predmeta, kao i o tome šta je sve potrebno da bi se postupak ozakonjenja uspešno obavio - ističe Irena Vujović.

Ona je navela da je prvi rešeni predmet iz 2010. godine i dodala da se očekuje rešavanje značajnog broja predmeta u narednom periodu.

S obzirom da se zakonska regulativa u pogledu ozakonjenja objekata menjala od 2003. godine, zaposleni u nadležnom odeljenju se trude da postojeću dokumentaciju usklade sa važećim Zakonom o ozakonjenju objekata, kako se građani čiji su predmeti u postupku ne bi izlagali dodatnim troškovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading