Usvojena nova lista lekova RFZO: Najnovija terapija za rak pluća o trošku države!

Autor:

Vesti

28.02.2020

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije usvojila je juče novu listu lekova Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) na kojoj je prvi put najsavremenija inovativna terapija za karcinom pluća, multiplu sklerozu, a na listi su i najnoviji lekovi za karcinom prostate i melanom. Nakon usvajanja ide procedura javne nabavke, tako da će lekovi biti dostupni pacijentima za tri meseca.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vršilac dužnosti direktora RFZO Sanja Škodrić rekla je ranije da su sredstva koja su izdvojena za ovu godinu značajno veća u odnosu na prethodne.

- U budžetu za 2020. godinu izdvojeno je dodatnih sredstva od pet milijardi dinara, dok je, na primer, 2016. godine izdvojena milijarda - navela je ona.

Takođe, Ministarstvo zdravlja saopštilo je juče da se lek euthyrox nalazi u prometu, da ga ima u apotekama u svim dozama. Kako je navedeno, za probleme u snabdevanju u proteklom periodu krivicu snosi dobavljač.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading