Lončar: Sprovedene sve preporuke, nema mesta panici

Autor: Republika

Vesti

25.02.2020

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema mesta panici zbog koronavirusa, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i poručio da je realno da se virus pojavi i u Srbiji, ali da je zdravstveni sistem spreman i da su sprovedene sve preporuke Svetske zdravstvene organizacije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zlatibor Lončar

Posle potpisivanja sporazuma u Palati Srbija sa regionalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hansom Klugeom, Lončar je rekao da u Srbiji nije zabeležen nijedan slučaj koronavirusa i najavio da će na sajtu Ministarstva zdravlja biti poseban deo koji će se baviti koronavirusom.

Pozvao je građane da prate zvanične informacije nadležnih u zdravstvu u Srbiji, kao i informacije na sajtu Svetske zdravstvene organizacije.

Lončar je rekao da je realno da se koronavirus pojavi i u Srbiji, ali i naglasio da je zdravstveni sistem potpuno spreman ako i kada se koronavirus pojavi u našoj zemlji.

Poručio je da više ljudi umre od sezonskog gripa nego od koronovirusa i pozvao građane da primene uobičajene mere poput higijene ruku, izbegavanja velikih skupova, boravka u prirodi i zdrave ishrane.

Kluge, koji posle sastanka u Beogradu putuje za Italiju gde je prisutan koronavirus, rekao je da iz Srbije odlazi spokojan jer se uverio da su u našoj zemlji primenjene sve preporučene mere.

Lončar i Kluge su se obratili medijima nakon potpisivanja sporazuma o nastavku saradnje Srbije i Svetske zdravstvene organizacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading