Beograđanka u zaraženoj Italiji: Koronavirus opustošila zemlju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.02.2020

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđanka Mirjana Puzović, koja već šesnaest godina živi blizu Milana, u Leku, mestu na obali jezera Komo kaže sa dozom zabrinutosti da, iako ne živi u crvenoj zoni, gde su italijanske vlasti uvele blokadu kako bi sprečile širenje korona virusa, zaštitnih maski nema ni za lek, kao ni sredstava za dezinfekciju ruku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto ilustracija

- Do 1. marta, kako nam je saopšteno, zatvorena su obdaništa, škole, biblioteka, muzeji, galerije, pozorišta, bioskopi, teretane, restorani rade do 18 časova, supermarketi samo nekoliko sati dnevno. Oseća se da je atmosfera napeta, ali se trudimo se da živimo što normalnije - kaže Mirjana Puzović za Tanjugi dodaje da su otkazane i sve sportske manifestacije, karnevali i sve druge manifestacije...

Na ulicama, kaže, skoro da nema nikoga, ali nema "opsade" prodavnice kao u zonama koje su u karantinu.

- Moj četrnaestogodišnji sin Sergej prvo se obradovao, kao i svaki tineđžer, što nema nastave, ali je veoma razočaran što vreme mora da provodi kod kuće, ne ide na treninge košarke, jer su i svi treninzi otkazani, nema bioskopa, okupljanja s društvom, priča Mirjana.

U Italiji je do sada sedam osoba umrlo od koronavirusa, a broj zaraženih premašio je 200, čime je ta zemlja postala treća država sa najvećim brojem zaraženih od koronavirusa u svetu.

Italijanske vlasti sprovode restrikcije i blokade na severu zemlje, veruje se da je u blokadi oko 100.000 ljudi, a najviše su pogođene regije Lombardija i Veneto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading