Grmelo srpsko kolo, vijorila se trobojka, na trpezi ćevapi i burek: Ovako se u Sidneju slavi Srbija

Autor: Telegraf

Vesti

23.02.2020

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sidnej u dalekoj Australiji ovog vikenda bio je u znaku Srbije, u sklopu održavanja još jednog Srpskog festivala, a posetioci su mogli da uživaju u srpskim jelima, kafi i muzici.

RepublikaFoto: facebook.com/ Serbian Festival Sydney
Ovako se u Sidneju slavi Srbija

Tokom dva dana festivala u parku Tumbalong u delu grada koji se zove Luka Darling posetioci su mogli da probaju ćevape, burek, krofne i razne vrste pita.

Služila se i domaća kafa, a naši ljudi mogli su da kupe i razne suvenire sa motivima srpske kulture i tradicije.

Koliko naši u dijaspori poštuju svoje poreklo i pretke, možda najbolje govori snimak najmlađih i najslađih učesnika, koji su u narodnim nošnjama otpevali pesmu posvećenu otadžbini.

Ni ovaj događaj nije mogao da prođe bez srpskog kola, pa su ga posetioci "razvezli" usred parka, dok se oko njih vijorila srpska zastava i nazirao dim od roštilja.

Sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, oduševljeni su ne samo Srbi već i drugi državljani Australije.

"Najbolja hrana", "Znam gde ćemo sutra jesti", "Svaka čast za organizaciju", samo su neki od komentara ispod fotografija i snimaka sa ovog srpskog događaja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading