LETOVANJE ZA 39 EVRA! SRPSKI TELEGRAF NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

Autor:

Vesti

21.02.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putovanja za svačiji džep! Posetioci Međunarodnog sajma turizma u Beogradu letovanje mogu da biraju: od samo 39 evra po osobi za deset dana u Grčkoj pa sve do onih na dalekim destinacijama poput južnoameričke ture za oko 4.567 evra po osobi za 22 dana.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Tokom jučerašnjeg, prvog dana sajma građani su pohrlili da vide šta turističke agencije nude i koliki su popusti. Prema nepisanom pravilu, najveće je interesovanje za Grčku i Egipat, a za te destinacije su i obezbeđene, reklo bi se, najpovoljnije cene. Tako u toku maja 10 noćenja u apartmanu u Grčkoj košta tek oko 39 do 49 evra u jednoj agenciji, a u cenu je uračunat i autobuski prevoz. U drugoj, takođe Grčka, krajem maja može da se uplati za 69 evra po osobi za 10 noćenja u vili, a takođe je u cenu uračunat i autobuski prevoz.

Letovanje u Španiji je nešto skuplje, pa je tako za 10 noćenja, sa autobuskim prevozom, potrebno izdvojiti 279 evra. Ipak, značajno je napomenuti da je usluga na bazi punog pansiona, ali i da se dva dana provede u prevozu autobusom.

Aranžman za Egipat je moguće uplatiti za oko 500 evra za 10 noćenja, a cena obuhvata prevoz avionom i najčešće ol-inkluziv uslugu u hotelu.

Za one koji vole luksuzna putovanja, a nije im problem da izdvoje veću sumu novca, u ponudi je aranžman za Arubu na bazi 10 noćenja u hotelu sa ol-inkluziv uslugom za 2.500 evra po osobi, a u cenu je uračunat i avionski prevoz.

Od skupljih aranžmana, u ponudi je i obilazak nacionalnih parkova zapadne Amerike, koji traje 14 dana, a za njega je potrebno izdvojiti 3.060 evra. Neznatno manje košta aranžman za Japan, koji uključuje boravak u Tokiju, Kjotu i Osaki, za koji je potrebno izdvojiti 2.750 evra.

Našim turistima poslednjih godina sve interesantniji Bali košta 1.390 evra po osobi za 11 dana, dok za isti period boravka u Tajlandu treba izdvojiti 1.790 evra po osobi.

Prava poslastica za avanturiste je velika južnoamerička tura, koja traje 22 dana, tokom koje se obilaze Peru, Bolivija, Čile, Argentina i Brazil, a koja košta 4.567 evra.

Najjeftinije

Grčka - Pefkohori 

- 10 noćenja 

- apartman 

- autobus 

- 39 evra

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Grčka - Olimpik bič 

- 10 noćenja 

- apartman 

- autobus 

- 59 evra

Grčka - Lefkada 

- 10 noćenja 

- hotel PP 

- sopstveni prevoz 

- 159 evra

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Grčka - Sitonija 

- 10 noćenja 

- apartman 

- autobus 

- 55 evra

Grčka - Stavros  

- 10 noćenja 

- apartman 

- autobus 

- 65 evra

Najskuplje

Mjanmar

- 10 noćenja 

- hotel

- doručak 

- avion 

- 2.500 evra

RepublikaFoto: youtube.com/ chrisdlinthicum
Foto: Ilustracija

Aruba  

- 10 noćenja 

- hotel

- polupansion 

- avion 

- 2.500 evra

Nacionalni parkovi zapadne Amerike 

- 14 dana 

- hotel 

- avion 

- 3.060 evra

Velika južnoamerička tura (Peru, Bolivija, Čile, Argentina i Brazil)  

- 22 dana 

- hotel 

- avion 

- 4.567 evra

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Japan (Tokio, Kjoto, Osaka)

- 11 dana 

- hotel  

- avion 

- 2.750

Sajam traje do nedelje, a turističku ponudu predstavlja oko 900 izlagača iz više od 40 zemalja. Popusti se kreću do 50 odsto. Oko 700 izlagača predstavlja ponudu u okviru Sajma turizma, dok ostalih 200 izlaže u okviru pratećih sadržaja, budući da se paralelno održavaju još tri sajamske manifestacije - Sajam vina, Sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo i Sajam suvenira.

Prvi put na sajmu učestvuju Šri Lanka, Kenija i Slovačka, a Egipat je zemlja-partner.

Đakonije za predsednika

RepublikaFoto: facebook.com/Kancelarija za Kosovo i Metohiju
Aleksandar Vučić na Sajmu turizma

Sajam je posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da su istok Srbije i Pomoravlje biseri naše zemlje i zahvalio Evropskoj uniji na pomoći u njihovom razvoju.

On je iskoristio priliku da proba đakonije iz domaće ponude, kačkavalj i med, a dobio je i poklone od dece obučene u narodnu nošnju.

 

 

      

a

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading