Kjara pustoši Evropu, orkanski vetrovi divljaju: Meteorolog otkriva šta se nama sprema

Autor:

Vesti

12.02.2020

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oluja Kjara besni Evropom donoseći obilne padavine i jake nalete vetra. Sve države koje su zahvaćene ovom vremenskom nepogodom proglasile su vanredno stanje, a nadležni apeluju na građane da ostanu u svojim kućama i da ne izlaze napolje bez preke potrebe.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

U Velikoj Britaniji vetar je dostizao brzinu i do 250 km/h, brojne železničke kompanije u Britaniji, Nemačkoj, Holandiji obavestile su svoje putinke da se otkazuje red vožnje.

Relativno blizu našeg podneblja, u Češkoj, Poljskoj i Slovačkoj, orkanski vetar je napravio ogromnu štetu, a naleti su dostizali i 120 km/h.

Pošto se vremenske nepogode šire evropskim kontinentom, meteorolog Nedeljko Todorović kaže da područje Balkanskog poluostrva nije ugroženo i da će se narednih dana zadržati vremenske prilike sa temperaturama iznad prosečnih vrednosti.

RepublikaFoto: youtube.com/Happy Tv
Nedeljko Todorović

- Kod nas nema takvih posledica. Ovo što je palo kiše proteklih dana, to je najviše što je uticalo. Šta je bilo, bilo je, to je već prošlo  - rekao je Todorović za Alo.

On dodaje da za Srbiju nema nikakvih meteoroloških upozorenja i da u narednih 10 do 15 dana očekuje stabilno vreme.

- Ostaće nadprosečne ili prosečne temperature za ovo doba godine, bilo da ima padavina ili ne - zaključio je Todorović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Warhammer

12.02.2020 23:23

Ne lomite mi bagrenje,bez njih ce me vetrovi oduvati..