ŽELJKO MITROVIĆ O ZABRANI EMISIJA TV PINK U CG: Poštovaćemo odluku, ali cenzure neće biti

Autor: Tanjug

Vesti

10.02.2020

22:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik i direktor Pink medija grupe Željko Mitrović izjavio je večeras da će Pink da poštuje odluku Saveta za elektronske medije Crne Gore (SAEM), ali i poručio da ta televizija neće cenzurisati nijednog gosta.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Željko Mitrović

Zbog navodnog govora mržnje, SAEM je odlučio da na tri meseca ograniči reemitovanje pojedinih programskih sadržaja koji se emituju u okviru televizijskih programa TV Happy i TV Pink M iz Srbije.

U obrazloženju odluke, SAEM navodi da su u pitanju programi u kojima se promoviše mržnja, netrpeljivost i diskriminacija prema pripadnicima crnogorske nacionalne zajednice.

- Televizija Pink će poštovati odluku Saveta za elektronske medije Republike Crne Gore, bez obzira na to što nam nije skroz najjasnija i ne slažemo se u potpunosti, jer nama ne pada na pamet da cenzurišemo goste u našem jutarnjem programu - rekao je Mitrović.

On je ocenio da se mera koju je SAEM doneo ne uklapa ni u jednu direktivu Evropske unije.

- Ova mera se ne uklapa ni u jednu konvenciju, ni u jednu direktivu EU i pored toga što direktiva važi samo za članice EU, a crnogorska država verovatno veruje da je deo ove institucije - naveo je Mitrović.


On je oceno da je ova mera SAEM-a izrečena na osnovu polemika i različlitih debata koje su vođene u jutarnjem programu TV Pink.

Napomenuo je da se Pink bavi temama koje su važne za ceo region, a tu spadaju i dešavanja u Crnoj Gori, uključujući i teme o Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, o njenoj imovini i o spornom Zakonu o slobodi veroispovesti.

- Kada u bilo kojoj zemlji na svetu na ulicama ima preko stotinu hiljada ljudi, to je vest, i to je stvar koja je za polemiku i diskusiju, pa i kod nas na Pinku. Takođe, neverovatno je da se pozivaju na član zakona koji se odnosi na raspirivanje rasne i verske netrpeljivosti, jer ovde nije reč o različitim rasama, a i pravoslavni smo narod - naveo je Mitrović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading