Srbija ima najjaču vojsku u regionu!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.02.2020

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na rang-listi zemalja po vojnoj snazi i kapacitetima koju je sastavio američki vojni sajt Global fajer pauer, Srbija je u odnosu na prošlu godinu napredovala za 13 pozicija.

RepublikaFoto: Tanjug/J. MAMULA
Foto: Ilustracija

Među ukupno 138 zemalja, koliko je obuhvaćeno analizom, Srbija je na 65. mestu.

Ostale zemlje regiona niže su rangirane od Srbije.

Hrvatska je na 69. mestu, Severna Makedonija na 127. mestu, Crna Gora na 123. i BiH na 133. mestu, što govori da prema ovoj rang listi, Srbija je daleko ispred svojih suseda.

Prvih pet pozicija zauzimaju SAD, Rusija, Kina, Indija, Japan, navodi se u izveštaju objavljenom na sajtu Global Fajer Pauer.

Zemlje su rangirane na osnovu više od 50 faktora koji odredjuju "indeks moći", odnosno kategorija počev od vojne moći, broja stanovnika i vojnika, preko finansija do logističkih sposobnosti, prirodnih resursa i geografskog položaja.

Ova jedinstvena formula, kako navode na sajtu, pruža mogućnost da se manje zemlje, tehnološki napredne, nadmeću sa velikim državama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milan

10.02.2020 17:17

Nekada se pričalo da smo okruženi BRIGAMA. Sada su brige još veće. Imamo brige kao Izrael.