HITNO UPOZORENJE RHMZ! Spremite se za žešći preokret: Evo kada stiže naglo zahlađenje, sneg i olujni vetar!

Autor: Republika

Vesti

03.02.2020

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se sutra očekuje nagla promena vremena i jako zahlađenje, praćeno olujnim severozapadnim vetrom!

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sutra će se najniža temperatura kretati od 4 do 11 stepeni, najviša od 10 do 20 stepeni, a posle podne i uveče se očekuje nagli i osetan pad temperature. U toku noći utorak na sredu u centralnim i južnim delovima Srbije očekuje se mestimično stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 cm, a na planinama i više uz snežne nanose.

Jače naoblačenje i zahlađenje s kišom do sredine dana zahvatiće sever Srbije, a posle podne i uveče brzo će se premeštati preko ostalih krajeva. U brdsko-planinskim predelima počeće da pada sneg, koji se u toku noći ka sredi mestimicno očekuje i u nižim predelima.

Foto: printscreen/hidmet.gov.rs
Upozorenje RHMZ-a

Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će posle podne i uveče biti u skretanju na severozapadni uz kratkotrajne udare olujne jačine. Od četvrtka udari severozapadnog vetra u slabljenju.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Foto: Ilustracija

U Beogradu će u prvom delu dana biti umereno oblačno, suvo i toplo sa umerenim juznim vetrom. Posle podne nagla promena vremena i jako zahlađenje s kišom i jakim, a kratkotrajno i olujnim severozapadnim vetrom. Najniža temperatura oko 10 stepeni, a najvisa oko 17, posle podne i uveče u naglom i osetnom padu. U toku noći mešovite padavine (kiša i sneg), a u višim delovima grada sneg uz mogućnost stvaranja manjeg snežnog pokrivača.

 

 

U narednih sedam dana biće osetno hladnije. U sredu će duvati jak i olujni severozapadni vetar. U Vojvodini prestanak padavina, a u ostalim krajevima kiša će u većini mesta preci u sneg uz stvaranje, a na planinama uz povecanje visine sneznog pokrivača i snežne nanose.

Od četvrtka do kraja sedmice slab i umeren jutarnji mraz, a dnevna temperatura od 0 do 5 stepeni.

Udari severozapadnog vetra biće u postepenom slabljenju, a slabe i sporadične padavine se očekuju u noći između četvrka i petka, kao i u petak tokom dana. Početkom naredne sedmice postepen porast temperature.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading