Srbin oboleo od koronavirusa!

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

29.01.2020

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski državljanin stavljen je u karantin u utorak u Goi u Indiji, zbog sumnje da je zaražen koronavirusom. Neimenovani Srbin, za kojeg je samo navedeno da je muškarac srednjih godina, nedavno je u Indiju doputovao iz Kine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

On je u Indiju stigao prošle nedelje, a u Kini je boravio u gradu koji se nalazi na 750 kilometara od Vuhana, koji je epicentar epidemije opasnog virusa.

- Pokazuje simptome koronavirusa, poput suvog i bolnog grla. On je bio u kineskom gradu koji je udaljen oko 750 kilometara od Vuhana, i pratimo njegovo stanje. Uzeti su svi neophodni uzorci za analizu - saopštili su indijski zvaničnici.

Izvori iz tamošnjeg Ministarstva zdravlja su saopštili da su do informacijama o putovanju srpskog državljanina u Kinu dobili na osnovu podataka prikupljenih iz centralnog odeljenja za imigraciju, koji vodi evidenciju o međunarodnim dolascima u zemlju.

Podsetimo, do sada je od opasnog koronavirusa stradalo više od 130 osoba, a zaraženo je oko 6.000 ljudi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading