Grupa kineskih turista stigla u Srbiju!

Autor: kurir.rs

Vesti

28.01.2020

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineski turisti iz Vuhana, koji su prethodna dva dana boravili u Hrvatskoj i BiH, stigli su u Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako se nezvanično saznaje, njih su na graničnom prelazu sačekali sanitarni inspektori, kao i epidemiolozi iz Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović-Batut. Kineskim turistima su izmerili temperaturu i uzeli anamnezu, a prema prvim podacima nemaju koronavirus.

Dva autobusa sa kineskim državljanima iz pokrajine Hubei, u blizini Vuhana, gde se pojavio smrtonosni koronavirus, na proputovanju je Balkanom, a u Srbiju su stigli preko zvorničkog mosta. Oni će biti pod nadzorom tokom boravka u našoj zemlji.

Grupa iz Vuhana već je bila pod nadzorom dok je prolazila kroz Hrvatsku. Svi putnici prošli su pretrage i analize i ni kod koga nisu primećeni simptomi opasnog gripa. 

Inače, Pogranična policija Srbije, u saradnji sa republičkom inspekcijom i resornim ministarstvom, u juče je sačekala autobus sa oko pedesetak kineskih turista koji je u našu zemlju ušao preko prelaza Mali Zvornik - Karakaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Brka

28.01.2020 16:03

Beogradjani ne izlazite iz stanova.