Naše ministartstvo uvelo telefonski broj u cilju prevencije korona virusa

Autor: Tanjug

Lifestyle

25.01.2020

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je u cilju prevencije uveden telefonski broj 064/8945-235, na koji se mogu javiti svi građani koji dolaze iz kineskog grada Vuhana i drugih područja zahvaćenih korona virusom, ukoliko imaju bilo kakve simptome respiratornih infekcija ili sumnje na to.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- S obzirom na očekivan povećan priliv ljudi iz navedenog područja usled proslave kineske nove godine, Ministarstvo zdravlja odlučilo se na uvođenje ovog posebnog broja za hitne medicinske intervencije - kaže se u saopštenju.

Odmah po pozivu navedenog broja, ekipe za hitnu medicinsku pomoć opremljene zaštitnom opremom pružiće pomoć i transportovati lice koje je u prethodnom periodu boravilo u području zahvaćenom korona virusom na Kliniku za infektivne i tropske bolesti, gde će biti sprovedena opservacija i kompletna dijagnostika kao i dalje lečenje ukoliko je potrebno.

Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom naglašava da je država Srbija blagovremeno preduzela sve neophodne mere zaštite kako bi sprečila pojavu korona virusa u našoj zemlji, postavljene su termovizijske kamere na aerodromima, obezbeđeni su neophodni reagensi za potvrđivanje virusa, a uvođenjem posebnog telefonskog broja 064/8945-235 nastavljaju se preventivne aktivnosti.

U skladu sa tim, kao i dosadašnjim informacijama Svetske zdravstvene organizacije (SZO) o širenju i stepenu smrtnosti od korona virusa, razloga za paniku i uzbunjavanje građana nema, a Ministarstvo zdravlja nastaviće da svakodnevno prati dalji razvoj situacije, i preduzima sve neophodne mere zaštite, navedeno je u saopštenju.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading