Oglasilo se Ministarstvo zbog đaka koji maltretira decu i vitla pištoljem po školi

Autor: telegraf.rs

Vesti

24.01.2020

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Ministarstvo će izvršiti proveru postupanja škole u ovom slučaju - poručuju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Roditelji učenika Osnovne škole "Vladislav Petković Dis" iz Velikog Mokrog Luga protestovali su u četvrtak zbog, kako su naveli, maltretiranja njihove dece od strane jednog šestaka koji je, prema pisanju medija, juče na času vitlao pištoljem.

Posle bojkota i revolta uznemirenih roditelja, o svemu je obavešteno i Ministarstvo prosvete.

Kako iz Ministarstva navode, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i rukovodilac ŠU Beograd prisustvovali su jučerašnjem sastanku koje je sazvala direktorka škole.

Na sastanak su bili pozvani i roditelji koji su, kako kažu iz Ministarstva prosvete, protestvovali jer im se ne dopada ponašanje jednog učenika škole.

- Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja smatra da roditelji treba da čuvaju prava svoje dece na drugačiji način, ne diskriminišući drugu decu. Takođe, Ministarstvo će izvršiti proveru postupanja škole u ovom slučaju - kažu iz Ministarstva.

Podsetimo, roditelji tvrde da dvanaestogodišnji dečak svakodnevno psihički i fizički uznemirava mališane iz razreda, koji prestravljeni idu u školu. Ono što je još uznemirujuće jeste i što su se deca požalila roditeljima da je nasilnik u školu donosio čak i oružje - pištolj i nož, kako su preneli mediji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kiki

26.01.2020 15:09

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja smatra da roditelji treba da čuvaju prava svoje dece na drugačiji način, ne diskriminišući drugu decu. DA LI DA ČEKAJU DA NASILNIK UBIJE ILI OSAKATI NEKO DETE?