IMAM SVE! Uđem u kupatilo, pustim vruću vodu, okupam se, operem zube... Mala Nađa posle svih nedaća ima novi dom i pravo detinjstvo

Autor: rts.rs, Republika

Vesti

22.01.2020

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šestogodišnja Nađa M. iz Niša, koja je živela sa bakom i dekom u kući bez osnovnih uslova, van grada, i pešačila pet kilometara do škole, preselila se u novi stan kupljen na njeno ime sredstvima iz donacija.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Nađa sada ima pravo detinjstvo

- Uđem u kupatilo, pustim vruću vodu, okupam se, operem zube. Imam svoj radni sto. Ne nedostaje mi ništa. Imam sve - kaže Nađa.

Sudbina male Nađe, češće bolesne nego zdrave, o kojoj brinu baka i deka, podigla je na noge ne samo Niš, već čitavu Srbiju. Tako je za kratko vreme sakupljeno više od 40.000 evra - dovoljno za novi stan na ime devojčice.

- Da se zahvalim celoj Srbiji, srpskom narodu, mojim penzionerima, deci od 17 godina koja su dolazila kod nas u kuću i donosila novac i poklone. Sad imam sve. Apsolutno sve. A i ona je mnogo srećnija -kaže baka Slavica.

Uz pomoć pojedinaca i firmi, stan je i opremljen. Otac, koji se ranije odrekao starateljstva, ponovo je prisutan u Nađinom životu, a u zbrinjavanju ove porodice učestvuju i institucije.

- Opredelili smo sredstva za adaptiranje kućice u kojoj je mala Nađa živela, i ono što je najbolje za Nađu je da Centar za socijalni rad prati porodicu i da ona živi sada u jednoj porodičnoj atmosferi - kaže Tijana Đorđević Ilić iz Gradske većnice.

Ova porodica nikada i ni od koga nije tražila pomoć, pa se o uslovima u kojima žive saznalo kada je Nađa krenula u predškolsko, a vaspitačica i škola pokrenule akciju pomoći.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading