NE VIDI SE PRST PRED OKOM: Magla na putevima u Srbiji smanjuje vidljivost ispod 100 metara!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.01.2020

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Magla jutros otežava vožnju na većini puteva u Vojvodini, na području Sombora, Subotice, Sremska Mitrovice, Novog Sada, kao i na prilazima Beogradu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Slično je i na auto-putevima koji vode ka Mađarskoj i Hrvatskoj, kao i na putevima pored reka.

Magle ima i na auto-putu od Surčina ka Preljini, kao i od Niša ka Beogradu pored Velike Morave, a najgušća je pored reka, kanala i jezera.

Magla otežava vožnju i smanjuje vidljivost ispod 100 metara i na području Mačve, Srema, Banata, u Braničevskom okrugu, slično je i na prilazima Beogradu, na smederevskom, obrenovačkom, zrenjaninskom i pančevačkom putu, smanjuje vidljivost pored Save i Dunava, a često je može biti i na prevojima, mostovima i nadvožnjacima.

AMSS upozorava da magla predstavlja veliku opasnost u vožnji jer dodatno stvara i vlažne kolovoze.

Zbog mraza i nižih temepratura koje samo u onim najtoplijim delovima dana dostignu pozitivne vrednosti, prisutna je opasnost od proklizavanja vozila, duži je zaustavni put, izletanja sa puta su češća, a postoji i opasnost od lančanih sudara, zato vozačima savetujemo da koriste period od 10 do 16 časova.

AMSS prenosi i da na naplatnim rampama u Srbiji nema zadržavanja, a nema dužih zadržavanja ni na graničnim prelazima u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading