KAKO JE "APEL 88" POSTAO "APEL 800": Peticiju drugosrbijanske kvazielite potpisali i Paja Patak i Patrijarh Irinej

Autor: Republika

Vesti

08.01.2020

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apel 88, peticija koju je pokrenuo beogradski "krug dvojke" zajedno sa osvedočenim mrziteljima Srba iz regiona, kojom se osuđuje "pokušaj Beograda da se meša u unutrašnja pitanja Crne Gore", sa 88 potpisnika praktično preko noći porastao je na 800 potpisa.

Mesić, Sonja Biserko i Svetislav Basara

Tu informaciju brže bolje potrčao je da objavi niskotiražni tabloid "Danas", likujući kako je sve više onih koji ne gledaju blakonaklono na jedinu razumnu politiku Beograda po pitanju skandaloznog i anticivilizacijskog Zakona o slobodi veroispovesti koji je usvojio parlament u Podgorici, a kojim su postavljeni temelje za besprizornu pljačku vekovne imovine Srpske pravoslavne crkve.

Ono, što je, međutim "Danas" preskočio da objavi je činjenica da su među 800 potpisa javne peticije i imaginarni likovi poput Paje Patka, Helsinškog smrada ili Majmun Đoka, da navedemo samo neke.

Takođe, Danasu je "promaklo" da je peticiju "potpisao" i sam patrijarh SPC Irinej, kao i Rastko Nemanjić, što je verovatno najbolja parodija koja do koske razobličava nakaznost peticije koju su zaista potpisali Svetislav Basara, Sonja Biserko, Stjepan Mesić i njima slični ljubitelji lika i dela montenegrinskog presednika Mila Đukanovića.

Može da potpiše ko hoće

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
beban

08.01.2020 20:21

Apel potpisali srbomrzci odmah po usvajanju zakona, a pre ikakvog reagovanja Srbije. Unapred hteli da Srbima zatvore usta.

Odgovori 15 0
KPCTA

09.01.2020 10:26

Господе Исусе Христе, опрости мрзитељима нашим и освести их.

Odgovori 11 0