SELA KOD KRALJEVA "ZAROBLJENA"! Na Rudnu nanosi snega viši od metar!

Autor: agencije

Vesti

06.01.2020

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obilni sneg koji je prethodnih dana padao na Rudnu i olujni vetar naneli su dosta problema meštanima ovog sela na 1.100 metara nadmorske visine, na osamdesetak kilometara od Kraljeva

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

U pojedinim zaseocima,naročito oko Bzovika, bilo je snežnih nameta i do metar visine. Najviše snega palo je tokom jučerašnjeg dana ali velikim angažovanjem Javnog preduzeća ,"Putevi" Kraljevo, koji održava put Studenica - Rudno, kao i ostale puteve u ovom kraju, očišćeni su svi putevi tako da je jutros i autobus koji saobraća na liniji do Kraljeva preko Studenice krenuo na vreme.

- Radnici kraljevačkog preduzeća zaslužuju sve pohvale i bez njihovog danonoćnog rada teško da bi imali normalne uslove za život. Naravno, ni putari ne mogu sa mehanizacijom da budu u isto vreme na svakom mestu, treba i meštani da imaju razumevanja, ali mi na njihov rad nemamo nijednu primedbu. I preduzeće "Novi Pazar" u čijoj je nadležnosti put do Rudna preko Gradca izvanredno radi svoj posao - kaže za agenciju RINA Raško Milošević sa Rudna.

Inače, Javno preduzeće "Putevi" Kraljevo ima svoj punkt na Rudnu koji, kako nam je rekao direktor Mirko Vuković, raspolaže s dovoljnim količinama agregata i teške mehanizacije da reaguju blagovremeno i obezbede dobru prohodnost puteva i u najtežim uslovima kakvi su bili proteklih nekoliko dana.

Trenutno, u seoskim domaćinstvima koja se na Rudnu bave seoskim turizmom, boravi pedesetak gostiju, uglavnom iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca, dok se dolazak veće grupe stranaca očekuje od polovine ovog meseca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading