Radno vreme za Badnji dan i Božić: Evo ko radi skraćeno, a čija vrata su zaključana!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

06.01.2020

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko treba nešto da završite u raznim državnim službama, bankama ili poštama, najbolje će biti da to obavite danas u prepodnevnim satima, ili da ostavite za sredu 8. januar nakon božićnih praznika.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Iako je 6. januar radni dan, skoro svi će raditi po skraćenom radnom vremenu, neki do 18.00 časova, a neki će se pakovati već nakon podneva! Što se šopinga po supermarketima i tržnim centrima tiče, tu imate nešto duži rok pošto će skoro svi biti otvoreni do 18.00.

Na Božić, u utorak 7. januara, Beograd će praktično biti "zaključan", a funkcionisaće samo dežurne službe. Pored banaka, pošti, prodavnica, zaključani će biti i vrtići, pa ako slučajno morate na posao, razmislite kome ćete poveriti dete na čuvanje.

Autobuse, tramvaje i trolejbuse ćete u utorak nešto duže čekati jer će na snazi biti nedeljni, redukovani režim, dok će taksisti naplaćivati svaku vožnju po drugoj, skupljoj tarifi. Ako je za utehu 7. januara parking u zoniranim delovima grada biće besplatan.

Prodavnice

Skoro sve prodavnice i supermarketi će danas raditi skraćeno do 18 časova, sa izuzetkom nekoliko dežurnih. Radnje će na Božić biti zatvorene, a od srede 8. januara sve se vraća u normalu.

Pekare

Pekare će imati promenljivo radno vreme. Većina će na Badnji dan raditi skraćeno, neke do 15, a neke do 18 časova. U utorak 7. januara skoro sve će, osim nekoliko njih u centru grada, biti zatvorene.

Pijace

Pijace će raditi normalno danas, dok će na Božić biti zatvorene, sa izuzetkom dežurnih zelenih tržnica "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac" koje će raditi skraćeno od 6.00 do 13.00. Međutim, veliko je pitanje da li će na njima biti prodavaca…

Tržni centri

Tržni centri će danas (ponedeljak) imati skraćeno radno vreme, do 18 časova, dok će sutra ostati zatvoreni, izuzev bioskopa i nekih restorana brze hrane. Od srede 8. januara sve se vraća u normalu.

Pošte

U ponedeljak će pošte sa celodnevnim radnim vremenom raditi skraćeno, do 17 časova, osim Glavne pošte u Takovskoj, koja radi non-stop. Ona će biti jedina otvorena na Božić 7. januara.

Banke

Danas će banke raditi skraćeno, ali veoma šareno, pa će tako neke primati klijente do 18 časova, a neke samo do 13.00. Sutra nijedna neće raditi.

Škole/vrtići

Beogradski osnovci i srednjoškolci već su na prvom delu zimskog raspusta, a u učionice će se vratiti odmah posle Božića, 8. januara. Vrtići neće raditi u utorak, na Božić.

Bioskopi

Bioskopi će tokom praznika raditi skoro uobičajeno. Istina, danas neće biti večernjih predstava, dok će 7. januara uglavnom počinjati u kasnim popodnevnim satima.

Parking

Sutra, u utorak 7. januara, na Božić, parkiranje u zoniranim delovima grada biće besplatno, ali će sve garaže funkcionisati normalno.

Taksi

Taksisti će sutra, na državni praznik, raditi normalno, ali će voziti po drugoj, skupljoj tarifi.

Prevoz

Vozila GSP-a i privatnih prevoznika saobraćaće u utorak 7. januara po nedeljnom, redukovanom redu vožnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading