HITNO UPOZORENJE RHMZ: U Srbiju stiže mećava, ali to nije ono najgore!

Autor: Republika

Vesti

03.01.2020

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ je objavio na svom sajtu najavu da se sutra uveče i tokom noći između subote i nedelje očekuje sneg, kao i formiranje snežnog pokrivača!

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

U najavi RHMZ-a navedeno je da će se u nižim krajevima Srbije formirati snežni pokrivač, a u višim će doći i do povećanja snežnog pokrivača.

- U subotu (04.01.) uveče, tokom noći ka nedelji (04./05.01.) i u nedelju (05.01.) u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije oblačno sa snegom, ponegde uz formiranje manjeg, a u brdsko-planinskim predelima uz povećanje visine snežnog pokrivača. Duvaće umeren i jak, severni i severozapadni vetar, u nedelju na severu, istoku i u planinskim predelima povremeno sa olujnim udarima, pa se na planinama jugozapadne i južne Srbije očekuje i stvaranje snežnih nanosa - navodi se na sajtu Zavoda.

Foto: printscreen/hidmet.gov.rs

 

 

 

 

Osim toga, najavljen je i jak vetar sa olujnim udarima što će u nekim delovima zemlje dovesti do stvaranje snežnih nanosa!

Temperature će se tokom vikenda kretati od minimalnih -3 do maksimalna 4 stepena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading