Jedna greška na putu i padate pravo u ponor smrti! Evo kako da sprečite tragediju po ovoj magluštini

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

03.01.2020

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na širem području Vojvodine i u pojedinim delovima Beograda magla se zadržala i u popodnevnim satima, smanjujući vidljivost i ispod 100 metara,upozorava Auto-moto savez Srbije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sumaglica je takođe prisutna u pojedinim delovima Srbije, a samo je na planinama vedro.

Vozačima se savetuje da, ukoliko naiđu na područja sa maglom, smanje brzinu kretanja i povećaju rastojanje između vozila.

Niske temperature svaku vlažnu deonicu pretvaraju u poledicu, pa ukoliko brzina nije prilagođena, ili vozilo nije opremljeno zimskim pneumaticima, često dolazi do izazivanja saobraćajnih nezgoda.

Na frekventnijim putnim pravcima I i II reda vozače očekuje pojačan intezitet saobraćaja, što je i karakteristično za ovaj period. Prema poslednjim informacijama "Putevi Srbije", na naplatnim rampama trenutno nema zadržavanja.

Pojačan saobraćaj beleži se na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom i na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom, a zadržavanja su od 30-40 minuta.

Veći broj vozila je i na ulazu u zemlji iz pravca Bugarske na prelazu Gradina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading