Neviđeno vreme za najluđu noć

Autor:

Vesti

25.12.2019

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I danas nas, kao i u prvoj polovini nedelje, očekuje tmuran i kišovit dan, a prestanak padavina, prema najavama meteorologa, uslediće u petak. Međutim, ne odlažite kišobrane jer za vikend sledi novo naoblačenje, a temperatura će se spustiti do nultog podeoka. Od narednog ponedeljka računajte na razvedravanje, oko sedam-osam stepeni, stoga na snežnu idilu kao sa prazničnih razglednica za Novu godinu možemo da zaboravimo, tvrde stručnjaci.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

Narednih dani će biti promenljivo oblačno uz padavine, a za vikend sledi prolazno zahlađenje, kaže za Srpski telegraf Đorđe Đurić, meteorolog.

- Danas će u gotovo čitavoj Srbiji biti umereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom, dok će jedino na jugu zemlje kiša izostati. Duvaće umeren do pojačan severozapadni vetar, povremeno jak, a temperatura poput jučerašnje, od jutarnjih tri-pet do maksimalnih 10 stepeni. U četvrtak će se takođe zadržati kišovito i tmurno vreme, a u brdsko-planinskim predelima moguć je i sneg. Ipak, temperatura je i dalje prijatna za ovo doba godine, do maksimalnih 10 stepeni - naveo je on.

Kako kaže Đurić, u petak nas očekuje blago razvedravanje i prestanak padavina, međutim, već u subotu biće opet kiša, a i temperatura će pasti do nule.

RepublikaFoto: youtube.com/Happy Tv
Đorđe Đurić

- Petak u većem delu zemlje suvo, temperatura slična kao i prethodnih dana, a onda u noći između petka i subote i u subotu u celoj zemlji će uslediti naoblačenje povremeno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa susnežicom i snegom. Živa na termometru će se spustiti do nultog podeoka, a maksimalna dnevna temperatura koju možemo da očekujemo u subotu i nedelju biće pet stepeni - objasnio je meteorolog.

Početkom naredne sedmice uslediće blagi porast temperature, biće oko sedam-osam stepeni - dodaje Đurić, ali će se zadržati umereno oblačno vreme.

- Biće hladno, ali nećemo biti zavejani i neće to biti prava zima - objasnio je stručnjak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading