Devojčica (16) nije ni znala da se porađa, od šoka vozač je naglo skrenuo, a majka pala sa stola u sanitetskom vozilu

Autor: Blic, Republika

Vesti

24.12.2019

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ona nije ni znala da se porađa, njena rođena sestra je bila sa njom u kolima Hitne pomoći i ona ju je i porodila" Kaže tetka devojčice (16) koja se porodila u kolima hitne pomoći.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

- Njena stariija sestra samo je u jednom trenutku rekla vozaču da požuri. Vozač se okrenuo, video šta se dešava, da je tu i beba, i od šoka naglo je skrenuo. Majka je u tom momentu krenula da pada sa stola u sanitetu zajedno sa bebom - priča tetka mlade majke detalje drame koja se odigrala prošlog petka.

Podsetimo, Srbiju je obišla vest da se u petak u kolima Hitne pomoći porodila šesnaestogodišnja devojka iz malog sela u Vojvodini. Ona je tog dana sa svojom sestrom došla u dom zdravlja i požalila se na bolove u stomaku i obilna krvarenja. U tom momentu niko, kao ni ona sama, nije znao da je trudna. Iz doma zdravlja poslata je u bolnicu vozilom hitne pomoći radi "saniranja problema". Jedino što je tada tada negirala jeste da je bila žrtva bilo kakvog povređivanja.

U vozilu bila sa sestrom i majkom

Sve vreme, zajedno sa njom bila je njena rođena sestra, , što je potvrđeno i od strane porodice mlade majke, sa njima nije poslata medicinska pratnja. U vozilu su se nalazile njih tri sa vozačem. Direktorka ovog doma zdravlja rekla je da je kompletna procedura ispoštovana, jer majka nije znala da je trudna i sve vreme je negirala trudnoću kao mogući uzrok obilnog krvarenja zbog kog je zapravo i došla u dom zdravlja.

Bila u šoku kada je videla da se zapravo porodila

- Ona nije ni znala da se porađa, sestra je samo u jednom trenutku rekla vozaču da požuri. On kada je to video naglo je skrenuo od šoka. Majka je krenula da pada sa stola u sanitetu zajedno sa bebom - ispričala je tetka mlade majke, dodajući i da nije tačno da njenu sestričinu niko nije posećivao u bolnici.

- Majka zapravo nije ni znala da se porodila, njena rođena sestra je držala tek bebu kod sebe. Stigle su u bolnicu i tada ju je doktorka nju pitala, da li je do sada rađala i koliko dece ima, ukoliko ih ima. Na šta je ona samo pitala "kakvu decu?". Do trenutka dok joj doktorka to nije rekla da je zapravo rodila bebu - ispričala je tetka i dodala da je "beba bila na reanimaciji i sve je ispalo odlično".

Prodica je stala uz svoju ćerku, srećni su zbog prinove

Tetka mlade majke negirala je navode da bebu u bolnici niko nije posećivao i dodala da je čitava porodica dala podršku. Od samog porođaja uz mladu majku bili su i njen otac, baba, ujna, sestra od tetke i kompletna porodica.

- To nije istina, imala je posete. U subotu znam da je imala najbrojniju postetu od svih porodilja. Naša porodica je veoma srećna, dobili smo nov život - rekla je za "Blic" tetka mlade majke.

Porodila je rođena sestra

Ova situacija govori u prilog tome da je njena starija sestra zapravo pravi heroj jer je ona zaslužna za uspešno obavljen porođaj u sanitetu.

Ova srećna porodica, ujedno i šokirana što su dobili nov život, sada biraju krevetac i sve potrebne stvari za bebu.

Porodica je srećna zbog bebe 

- Taman dok je beba u inkubatoru, imaćemo vremena da sve pripremimo. Sa doktorima se čujemo svaki dan jer su za sada posete zabranjene, ali čim bude dostigla određenu kilažu, doći ćemo po nju u bolnicu. Jedva čekamo da bude sa nama - dodala je sestra mlade majke.

Takođe njena tetka potvrdila je da je tačno da je mlada majka zapravo nije znala da je trudna, a to se nikako nije moglo videti po njoj.

- Bila je kod mene pre dve nedelje, i prespavala. Videla bih stomak da ga je imala. Eventualno se malo ugojila, ali ništa značajno. Imala je redovne cikluse i sve je bilo u redu što se toga tiče - dodala je njena tetka, srećna što je sve po završetku ispalo dobro, iako je moglo da bude sa znatnim posledicama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading