Pred nama je najduža noć u godini: Po drevnoj legendi treba je iskoristiti za OVO! I prvi dan zime ima svoje rituale!

Autor: Republika

Vesti

21.12.2019

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zima počinje sutra u 5 sati i 19 minuta, a noć pred nama je posebna jer je prate brojna verovanja. I sutrašnji dan je po mnogo čemu specifičan - veruje se da zarad ispunjenja želja treba izvesti male "rituale". Mi otkrivamo o čemu je reč...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zimska kratkodnevica je poseban dan: to je najkraći i najtamniji dan u godini. Ali, nakon što ovaj dan prođe, Sunce će biti prisutno na nebu sve duže, dan za danom, donoseći nam više energije i vitalnosti.

Mnogi od nas već nedeljama osećaju dolazak zimske kratkodnevice. Budući da svakog dana dobijamo sve manje i manje sunčeve svetlosti, postajemo umorniji, te nismo toliko voljni preduzimati bilo kakve akcije. Potreba za odmorom je sve veća, kao i potreba za okretanjem prema našem unutrašnjem svetu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naši preci već godinama obeležavaju ovaj dan, podsećajući se na cikluse i godišnja doba koja simbolizuju konstantnu izmenu životne energije, čije smo svi mi deo. To možemo videti u mnogim duhovnim tradicijama. Važnost ovog dana leži u samome Suncu. Sunce predstavlja našu dušu, ali i naš ego. Sunce nam takođe omogućava život na Zemlji. Kako se količina sunčeve energije smanjuje, dobijamo manje energije iz spoljnog sveta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Rituali za zimsku kratkodnevicu

U astrologiji, Sunce predstavlja vitalnost muškarca, njegove specifičnosti i duhovne komponente. Period kratkodnevice je obnova energije.

Dan zimske kratkodnevice takođe treba koristiti za planiranje novih ideja koja treba realizovati u narednih godinu dana.

Ovog dana povoljno je ukrasiti jelku sa žutim, zlatnim, crvenim i narandžastim elementima, jer ove boje donose bogatstvo i prosperitet u našu kuću.

Svoje želje za narednu godinu treba staviti ispisane na papir pod novogodišnju jelku, a tog dana treba i jasno definisati želje koje su nam važne i odrediti ciljeve. Energija zimske kratkodnevice definitivno će nam pomoći da ispunimo svoj plan.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Čarobna noć između 21. i 22. decembra

Prema drevnoj legendi, sve želje i misli u noći zimske kratkodnevice biće ispunjene.

Od davnina kratkodnevica je simbol za početak sledeće faze u ljudskom životu. Prema verovanju zimska kratkodnevica je dan kada se Sunce ponovo rađa. Ovaj dan je idealan za razne obrede i rituale, jer on obeležava rođenje novog života. 

Takođe, svako proricanje tokom zimske kratkodnevice daće najtačnije rezultate. Samorazvoj, sticanje duhovnog procvata i mnogi drugi postupci koji se provode u ovom danu, imaju blagotvoran uticaj na ljudski život.

Zimska kratkodnevica, a posebno noć je dakle idealno vreme za analizu, nove planove i želje, odnosno promenu koja je u stanju doneti poboljšanje svakoj osobi. Iskoristite ga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading