NAJTUŽNIJI NIKOLJDAN ZA DVA DEČAKA: Nedavno sahranili najstarijeg brata, pre pola godine ostali i bez oca, sa majkom obeležavaju slavu bez struje i vode

Autor: blic.rs

Vesti

19.12.2019

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva dečaka sa majkom, sahranila su najstarijeg brata pre nekoliko dana, svega pola godine nakon što im je teška bolest odnela oca. Ostaje im kuća bez struje i vode, i teška borba za egzistenciju, koju podnose dostojanstveno i bez poziva upomoć, ali dobri ljudi nisu mogli skrštenih ruku da posmatraju muke porodice Panić, i rešili su da im pomognu i pozovu druge da učine isto.

RepublikaFoto: facebook.com/Vlade Dragic
Panići nemaju ni vodu

Dragica Panić i njeni sinovi Branislav (16) i Miroslav (12) žive u selu Milićevci kod Čačka. Danas slave Svetog Nikolu, a u ponedeljak su sahranili Slobodana (30), najstarijeg sina, koji je oduzeo sebi život.

Otac Slavko preminuo je letos, i od tada je Dragica glava porodice.

- Panići nisu prosjaci, oni su zaboravljeni od strane svih nas - kaže Vlade Dragić, koji je po majčinoj liniji Dragičin rođak, koji poziva sve one koji su u mogućnosti da pomognu ovoj porodici.

- Priča koja je pred vama je vrlo potresna, skrivena sve ovo vreme zbog dostojanstva porodice koja je mislila da može sve sama. Ali posle poslednje tragedije koja ih je zadesila, nema više ni vremena ni izgovora. Svi složno za Paniće. Bila su to tri sokola, tri uzdanice... Za dva dana im je Krsna Slava Sveti Nikola, a nikada žalosnije se svom svecu neće pokloniti - napisao je on u objavi od pre dva dana.

Dragićevu objavu prenosimo u celosti:

- Žive bez struje i vode u 21. veku, pre pola godine posle teške bolesti umro je otac, glava porodice, a juče je bila sahrana najstarijeg sina Slobodana, koji je nažalost digao ruku na sebe. Zašto je Slobodan ostavio ucveljenu majku i maloletnu braću same na ovom surovom svetu, ta bolna istina je otišla sa njim... Srce da pukne, kamen da zaplače!

POMOĆ

Ukoliko želite finansijski da doprinesete akciji, novac uplaćujete na jedan žiro račun koji glasi na majku Dragicu Panić:

  • Euro bank EFG 250-4060054441500-02 , telefon 0643389209
Za sva pitanja u bilo koje doba tu je dalji rođak i pokretač akcije Vlade Dragić: 065-34-20- 430

Ostala su sada dva nejaka ptića, sa samohranom majkom, i jedna ogromna nada da ćemo se kao nebrojeno puta do sada udružiti i uneti sunce u njihove živote. Porodica Panić živi u selu Milićevci, nedaleko od Čačka. Oduvek žive bez vode, u kući nisu razvučene vodovodne instalacije, na 350 metara od kuće je bunar, ali je nepristupačan pa svakodnevno vodu ove nejake ruke donose od komšija. Kupaju se u koritu, poljski WC je na 50 metara od kuće.

U kući struje nema 10 godina, brojilo je demontirano pre četiri godine. Uči se, živi, sanja... u polumraku... Letos je porodica ostala bez oca, Slavka. Slavko je bio učesnik i dobrovoljac svih ratova od 1991. do 1999. Bio je primalac boračke penzije i na jedan njen maleni deo imaju pravo deca dok se školuju. Majka Dragica radi kao negovateljica u obližnjem staračkom domu. Neguje stare i nemoćne sa puno posvećenosti i pažnje, ali njena deca su više gladna nego sita. Požrtvovan roditelj, borac, stub... Jedva je pristala i saglasila se da animiramo široke mase, da se njihova priča čuje. Kaže: "Ja ću im zaraditi." Nemoj, majko, ponos da te sputava, ti si svoju slabašnu kičmu iskrivila, pusti sada nas tvoje komšije, zemljake, sunarodnike da se uključimo..."

 

Dragić kaže i da porodica Panić ima još jednog člana, najstariju ćerku Danijelu, koja je udata, pomaže porodici koliko može, ali da ni ona nije zavidnog finansiskog stanja.

- Branislav je jedan vredan dečak, pohađa Srednju mašinsku školu u Čačku, smer auto-limar. Mlađani Miroslav je 2007. godište i ide u Osnovnu školu "Stepa Stepanović" u selu Gornja Gorevnica. Svi su dobrog zdravlja, skromni, nekako vedri duhom. I to malo pomoći s vremena na vreme koje donese lokalni sveštenik ili učiteljica iz škole, sramežljivo uzmu uz beskrajnu zahvalnost.

Vlade potvrđuje sve svoje navode. On kaže da su Slavko i Slobodan izdržavali kuću nadničenjem, a da, se Dragica zaposlila i izdržava decu od kad joj je suprug preminuo.

- Niko na njenom poslu nije znao da ona živi teško. Zovu i pitaju je zašto je ćutala. Dečake pojedina deca u školi potcenjuju, jer su siromašni, rekle su mi neke majke, oni ne, oni nose i ćute.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading