Slobodna televizija tuži SBB zbog nepoštenja: Traže odštetu od 328 miliona!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.12.2019

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodna Televizija je podnela danas Privrednom sudu u Beogradu tužbu protiv kablovskog operatera SBB-a i kompanije Adria News, vlasnika kanala N1, koje tereti za onemogućavanje plasiranja njenih programskih sadržaja putem SBB mreže, zahtevajući odštetu u visini 328 miliona dinara.

RepublikaFoto: e-stock/Dimitrije Gol Kevesić
Foto: Ilustracija

Kako se navodi u saopštenju Slobodne TV, tužba protiv SBB-a i Adria News-a, podneta je zbog "nepoštene tržišne utakmice i zatvaranja dela tržišta elektronskih komunikacija sa ciljem zloupotrebe dominantnog položaja", a nakon što se SBB "oglušio o preporuke Regulatorne agencije za elektronske medije (REM), koja je Slobodnoj Televiziji izdala dozvolu za televizijsko emitovanje".

- Nezavisni sudski veštak utvrdio je da visina nastale štete usled onemogućavanja Slobodne TV da plasira programske sadržaje putem distributivne mreže kompanije SBB, u periodu od 4. novembra, kada smo postali vlasnici dozvole REM-a, pa do danas, 19. decembra, iznosi ukupno 328.256.724,48 dinara - piše u saopštenju.

Dodaje se da će Slobodna TV preko suda zahtevati da im bude isplaćen ovaj iznos na ime nanete štete, kao i da im kompanija SBB pruži "model saradnje" koji ima sa Adria News-om na osnovu koga distribuira program televizije N1.

Iz Slobodne TV su najavili da će se takođe obratiti Komisiji za zaštitu konkurencije i da će novinari te televizije obavestiti udruženje novinara u Srbiji "o gruboj zloupotrebi položaja kompanije SBB kojom krše pravo javnosti da prima informacije od javnog značaja".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading