Za sve novorođene bebe u okviru MK group sistema 9 miliona dinara

Autor: Republika

Vesti

17.12.2019

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve zaposlene koji su u ovoj godini postali roditelji, kompanija MK Group finansijski je nagradila u okviru tradicionalne akcije "Podrška porodici". Za 165 porodica koje su u 2019. dobile decu izdvojeno je 9 miliona dinara. U protekle tri godine, u okviru akcije podrške porodicama, sumom od 26 miliona dinara nagrađeno je više od 400 porodica i više od 860 dece u okviru MK Group čime ova kompanija jasno ističe značaj negovanja porodičnih vrednosti.

RepublikaFoto: Promo
MK Group -grupna fotografija

Novčane čekove zaposlenima na svečanosti u hotelu Sheraton uručio je Aleksandar Kostić, potpredsednik kompanije, a svečanosti su prisustvovali i zaposleni iz zemalja regiona u kojem MK Group posluje. Za najmlađe članove porodica zaposlenih u hotelu je organizovan poseban program.

- Nije mala stvar da kompanija u jednoj godini postane bogatija za 165 novorođenih beba. Veoma sam ponosan na ovu činjenicu, ali i na podatak da čak 32 porodice spadaju u kategoriju porodica sa troje ili više dece - izjavio je Aleksandar Kostić, potpredsednik kompanije MK Group i dodao "kao odgovoran poslodavac, trudimo se da konstantno brinemo o svojim zaposlenima, ali i stopi nataliteta naše zemlje. Posvećeni smo kreiranju radnog okruženja u kojem naši zaposleni mogu da ispune profesionalne ambicije, ali i da se ostvare na privatnom planu".

RepublikaFoto: Promo
Aleskandar Kostić, potpredsednik MK Group i zaposleni

Koliko ova akcija znači samim roditeljima istakla je Jovana Doder zaposlena u MK Group:

- Jedna od najlepših uloga u životu je uloga roditelja. Drago mi je što sam deo sistema koji afirmiše porodične vrednosti i na ovaj način pokazuje da brine o zaposlenima. Okupljanje u hotelu Sheraton ovim povodom je zaista lepa inicijativa, a pored koleginica i kolega iz Srbije, pridružili su se i zaposleni iz kompanija iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, koje pripadaju MK Group sistemu-

RepublikaFoto: Promo
Aleskandar Kostić, potpredsednik MK Group sa zaposlenima

Predsednik Privredne komore Marko Čadež istakao je da vrednost društveno odgovornog projekta "Podrška porodici" nije samo u značajnom novcu koji MK Grupa izdvaja kao podsticaj zaposlenima da se ostvare kao roditelji i uvećaju svoje porodice.

RepublikaFoto: Promo
Miodrag Kostić, predsednik MK Group i Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group

- Najveća vrednost ove aktivnosti MK Grupe je u izgrađenom zdravom, prema porodici prijateljskom radnom okruženju, koje zaposlenima  omogućava da usklade porodične i poslovne obaveze, da budu i dobri roditelji, posvećeni svojoj deci, i zadovoljni, motivisani, lojalni i vredni radnici, doprinoseći kompanijskom uspehu i efikasnom, produktivnom i profitabilnom poslovanju. To se odnosi kako na Srbiju, tako i na Sloveniju, Hrvatsku i Crnu Goru, gde MK Grupa, kao lider u regionu, ima svoje kompanije - rekao je Čadež.

RepublikaFoto: Promo
Aleskandar Kostić, potpredsednik MK Group

Aktivnosti MK Group na podršci roditeljstvu pohvalila je i ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović. Ona je istakla da ne iznenađuje činjenica da je upravo MK Grupa jedan od dobitnika nagrade Privredne komore Srbije ,"Prijatelj porodice" u kategoriji velikih preduzeća.

Foto: Promo
Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova i Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group

Kao jedna od najsnažnijih regionalnih grupacija, koja posluje u domenu agrara, finansija i turizma, kompanija MK Group nastoji da pruži adekvatan doprinos i podršku zaposlenima u sistemu kako bi pomogla u podizanju stope nataliteta, a svojim primerom podstakla i druge kompanije da prepoznaju ovu važnu temu u društvu i razviju svoje sisteme podrške.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading