Još 10 ordinacija i Er Srbija u programu zdravstvenog turizma

Autor: Republika

Vesti

17.12.2019

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deset privatnih stomatoloških ordinacija i klinika za plastičnu hirurgiju dobilo je danas sertifikate Ministarstva zdravlja, kojim su uključene u projekat razvoja zdravstvenog turizma u Srbiji.

Foto: Promo foto

U program se uključila i nacionalna aviokompanija Er Srbija, koja će pacijentima iz inostranstva dati popuste na aviokarte.

Srbija sada ima više od 100 privatnih ordinacija koje učestvuju u projektu, a iza kojih stoji država i Ministarstvo zdravlja.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ukazao je na veliki potencijal naše zemlje kad je reč o zdravstvenom turizmu i da pacijenti iz inostranstva mogu da dobiju kvalitetnu uslugu po znatno nižim cenama.

U projekat su prvo uključene stomatološke ordinacije i klinike za plastičnu hirurgiju, ali se na tome neće zaustaviti, već će nastaviti da uključuju i druge specijalnosti.

RepublikaFoto: Republika
Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar sa predstavnicima klinika i ordinacija koje su danas dobile sertifikate Ministarstva zdravlja

- Dok nismo krenuli sa akcijom promocije zdravstvenog turizma imali smo oko 30.000 pacijenata godišnje iz inostranstva, sada imamo više od 100.000 pacijenata iz svih krajeva sveta - rekao je ministar novinarima nakon dodele sertifikata.

On je naglasio da ordinacije moraju da zadrže kvalitet usluga kakav sada imaju, jer su zadovoljni pacijenti najbolja reklama.

Er Srbija će strancima koji dolaze na popravku zuba u Srbiju ili na korekciju nekog dela tela, dati popuste na aviokarte, ali i lekarima, čije su ordinacije uključene u program, prilikom odlaska u inostranstvo na usavršavanje ili na turističke sajmove.

Takođe, pacijentima koji dođu sa aviokartom Er Srbije ordinacije će dati popuste na usluge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading