Car Go podneo krivičnu prijavu protiv pomoćnika ministarke saobraćaja Saše Stojanovića

Autor: Republika

Vesti

17.12.2019

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić podneo je danas Odeljenju za borbu protiv korupcije krivičnu prijavu protiv pomoćnika ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastruture Saše Stojanovića zbog zloupotrebe službenog položaja.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Vuk Guberinić

- Ako je bolest sezone grip, očigledno je da je zloupotrebna službenog položaja bolest mandata ministarke Zorane Mihajlović, njenog ministarstva i najbližih saradnika. Podneli smo više krivičnih prijava protiv ministarke, čekamo reakciju nadležnih organa, ali trebalo nam je vremena da otkrijemo mrežu njenih saradnika i izvršilaca. U tome polako uspevamo i nastavićemo sa krivičnim prijavama i protiv njih - rekao je Guberinić.

Kako je navedeno u krivičnoj prijavi podnetoj Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Stojanović je u Radnu grupu za izmene Zakona o prevozu putnika uključio samo predstavnike taksi udruženja, koji su Zakon krojili po svojoj meri.

- Ne samo da je koristio princip kadija te sudi, kadija te tuži, već je dodao i deo – kadija ti piše zakon. U radnu grupu nisu bili uključeni ni pravnici, profesori, naučnici, niti stručnjaci. Na ovaj način, narušeni su osnovni principi tržišne konkurencije - istakao je Guberinić.

Direktor kompanije CarGo Technologies rekao je da se nada da će nadležni organi utvrditi da li je motiv takvog ponašanja pomoćnika ministra Saše Stojanovića nalazi u tenisu ili zaštiti građana.

- Pomoćnik ministra saobraćaja može da se pohvali i drugom titulom – a to je glavni teniser srpskog saobraćaja. Ali ne može da se pohvali da svoj sektor u ministarstvu vodi u interesu građana. Gospodin Stojanović mora i da odgovori da li će mu prioritet u budućnosti biti tenis ili transport - zaključio je Guberinić.

U krivičnoj prijavi se dodaje da je Stojanović kao rukovodilac grupe u medijima iznosio neistine da se "niko nikada ispred CarGo-a nije prijavio da učestvuje u radu Radne grupe", čime je javnost pokušao da dovede u zabludu.  

Guberinić je pozvao Više javno tužilaštvo da pokrene krivični postupak protiv Saše Stojanovića i da u krivičnom postupku zahteva najstrožu moguću kaznu za prijavljenog.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading