Linta osudio napad SDA Sandžaka na nobelovca: Srbi su ponosni na Handkea, on je stao na stanu istine i pravde!

Autor: kurir.rs, Republika

Vesti

13.12.2019

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta najoštrije je osudio saopštenje SDA Sandžaka i, kako je ocenio "izmišljotine na račun velikog humaniste, umetnika i patriote Petera Handkea". Linta je odbacio tvrdnje "da se ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade Handke tobože svrstao na stranu negatora genocida i nasilnika pravdajući ratne zločince".

Foto: youtube.com/Parovi TV HAPPY
Miodrag Linta

- Srpski narod je ponosan na činjenicu da je jedan veliki književnik i intelektualac, kao Peter Handke, stao na stranu istine i pravde bez obzira na posledice. S druge strane, jasno je da SDA ne odustaje od ratnohuškačke i srbomrzačke politike koja nanosi veliku štetu i konstantno proizvodi nepoverenje i produbljuje podele izmedju dva naroda - saopštio je Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu.

Peter Handke

Linta je dodao da su "presude Haškog tribunala da je u Srebrenici izvršen genocid - političke i rezultat su ratne propagande".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading