Ceo sliv Zapadne Morave u borbi protiv katastrofe: Od poplava se zajedno brani 17 gradova i opština

Autor: B. K.

Vesti

11.12.2019

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo sliv Zapadne Morave zajedno se bori protiv poplava. Sporazumom koji je potpisan na inicijativu Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) pokriveno je 11.000 kvadratnih kilometara, odnosno područje na kojem živi oko 800.000 ljudi.

RepublikaFoto: youtube.com/Mix Televizija 2
Zapadna Morava

Pet godina je prošlo od velikih poplava koje su pogodile Srbiju. To što se desilo bilo je dovoljna opomena da 17 opština i gradova u slivu jedne reke eventualni sledeći udar vode dočeka potpuno umreženo i kompaktno. To su Kraljevo, Čačak, Kruševac, Užice, Novi Pazar, Vrnjačka Banja, Trstenik, Knić, Ivanjica, Arilje, Kosjerić, Gornji Milanovac, Raška, Požega, Lučani, Čajetina i Tutin.

800 HILJADA LJUDI ŽIVI NA OVOM PODRUČJU

Sada je u planu izrada posebne aplikacije za dobijanje pravovremenih upozorenja i informacija o rizicima, postupcima i planovima zaštite i spasavanja. Očekuje se da početkom 2020. platforma sliva Zapadne Morave bude otvorena i dostupna za sve.

U narednom periodu očekuje se da i ostale lokalne samouprave pristupe istoj ili sličnoj saradnji. Glavni inicijatori ove saradnje su SKGO, UNDP i Kancelariju za upravljanje javnim ulaganjima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading