Pazova brine o raseljenima: Rešavanje stambenog pitanja izbegličkih porodica

Autor: Republika

Vesti

10.12.2019

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U opštinu Stara Pazova, nakon poslednjih ratova na prostoru bivše Jugoslavije doselilo se 25.000 ljudi. Lokalna samouprava na čelu sa predsednikom Đorđem Radinovićem, predsednikom opštine, posvećena je rešavanju njihovog stambenog pitanja. Tačnije, nakon uručenih ključeva za 30 izbegličkih porodica koji su nastanjeni u Golubincima, predsednik Radinović je istakao da se nada da sledeće godine neće ostati niko od raseljenih, čije stambeno pitanje neće biti rešeno.

Foto: Promo foto/Opština Stara Pazova
Nova zgrada za 30 porodica

- Opština Stara Pazova, u cilju rešavanja potreba svih kategorija stanovništva, ulaže veliki napor i angažuje sve svoje kapacitete kako bi na delu pokazala brigu o svim građanima kojima je pomoć potrebna. Naš doprinos u rešavanju stambenog pitanja za izbegla lica podrazumeva obiman posao – rekao je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji opštine Stara Pazova, ove jeseni uručeni su ključevi 30 stanova u Golubincima. Stanovi su izgrađeni u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP) u Republici Srbiji.

RepublikaFoto: Promo foto/Opština Stara Pazova
Donatori i korisnici stanova

Кomesar Vladimir Cucić je naglasio da se Program sprovodi punim tempom, a stambena rešenja svakodnevno dodeljuju. Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Кipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE OPŠTINE STARA PAZOVA

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading